---
Влада

У минулому році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в області реалізовано 28 інвестиційних проектів

Про це під час апаратної наради в Кіровоградській облдержадміністрації повідомила заступник начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Ірина Кухаренко.
Зокрема, вона відзначила, що загальний обсяг фінансування на реалізацію зазначених проектів склав 90,7 млн. грн. За рахунок цих коштів, зокрема, було проведено реконструкцію головного корпусу дитячої обласної лікарні, поліклінічного відділення обласної лікарні, проведені реставраційні роботи обласного художнього музею та реалізовано низку проектів з енергозбереження.

Ірина Кухаренко також повідомила, що обсяг коштів державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік для Кіровоградської області протягом 2015 року та на початку 2016 року було змінено тричі – з 135,2 млн. грн. до 96,5 млн. грн., а згодом зменшено до 54,7 млн. грн. (найменший показник серед регіонів України).

За результатами рейтингового оцінювання інвестиційних проектів членами обласної комісії було відібрано 16 інвестиційних проектів – на загальну суму 54,7 млн. грн. Це, зокрема, капітальний ремонт обласного госпіталю, реконструкція станції переливання крові, реконструкція Олександрійського палацу культури, будівництво очисних споруд у Новоархангельську, будівництво котелень, реконструкція та капітальні ремонти шкільних і дошкільних навчальних закладів.

Нагадаємо, що під час сьогоднішньої апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив, що зазначена сума, що передбачена у 2016 році для Кіровоградщини з ДФРР, є недостатнім ресурсом для сталого розвитку території.

Варто зазначити, що на 2016 рік не було подано жодного інвестиційного проекту від Гайворонського, Добровеличківського, Новомиргородського, Світловодського та Устинівського районів.

Заступник начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації повідомила про ті проекти, які планується реалізувати у 2017 році. Зокрема, таких на розгляді в управління уже нараховується 97 на суму 267,9 млн. грн. З них структурними підрозділами облдержадміністрації подано 6 проектів: департаментом культури, туризму та культурної спадщини – 3 та, відповідно, 3 надано управлінням освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Від територій надійшов 91 проект (Бобринецький, Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Знам’янський, Компаніївський, Маловисківський, Новоархангельський, Новгородківський, Новомиргородський, Олександрівський, Олександрійський, Онуфріївський, Петрівський, Світловодський та Ульяновський райони, а також міста Кіровоград, Знам’янка та Олександрія). Слід відзначити, що у тому числі значну кількість проектів також подано від органів місцевого самоврядування – 28. Жодного проекту на 2017 рік не подано від Долинського, Кіровоградського, Новоукраїнського, Устинівського районів та Світловодського міськвиконкому.

Подані проекти на даний час аналізуються, перевіряються на відповідність нормативним актам та готуються на розгляд обласної комісії.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF