---
Влада

Андрій Павелко: Ми підтримуватимемо будь-які проекти від Кіровоградської області, що спрямовані на розвиток регіону

На цьому під час відвідування дитячої обласної лікарні наголосив Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Павелко.
Зокрема, посадовець відзначив, що в історії незалежної України так склалося, що Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) весь час знаходився під своєрідним контролем бюджетного комітету Верховної Ради та Міністерства фінансів України, а регіони отримували необхідні кошти не досить прозоро.

– Наш бюджетний комітет вперше відкрив повний доступ до формульного розподілу коштів із ДФРР, а на місцях вже продемонстрували свою ефективність, чи навпаки, неефективність щодо використання зазначених коштів. На жаль, не всі області у повному обсязі використали кошти ДФРР, – констатував Андрій Павелко.

– Завдяки вжитим заходам, зокрема, по децентралізації міжбюджетних відносин, додаткове зростання коштів по всіх областях склало близько 40%. Ці кошти були спрямовані на розвиток цих територій, – зазначив Голова комітету з питань бюджету.

Андрій Павелко також відзначив, що у Кіровоградській області кошти, отримані з Державного фонду регіонального розвитку використовуються ефективно та результативно. Одним з багатьох прикладів є, зокрема, відремонтований головний корпус обласної дитячої лікарні. А тому, за словами Андрія Павелка, при наступному перерозподілі коштів ДФРР, а також коштів, передбачених на підтримку соціально-економічного розвитку та інших інвестиційних програм, перевага віддаватиметься саме тим регіонам, де кожна державна копійка використовується ефективно і за призначенням.

– Ми підтримуватимемо будь-які проекти від Кіровоградської області, що спрямовані на розвиток регіону, – наголосив Андрій Павелко.

"ВК" у PDF