Олександрівський район
Влада / Суспільство

Торгувати будемо! А платити податки?

Торгувати будемо! А платити податки?
Майже половина осіб, які займаються підприємницькою діяльністю на території Олександрівського ринку, здійснюють це без спеціальних дозволів.
Такий висновок зробили члени районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в ході рейду-обстеження фізичних осіб – підприємців з питань «тіньової» зайнятості. До речі, у склад робочої групи входять представники управління Пенсійного фонду у районі, податкової інспекції, управління соціального захисту населення, управління економічного розвитку, управління агропромислового розвитку РДА, відділу поліції, районного центру зайнятості та ветеринарної лікарні.

Торгувати будемо! А платити податки?

Цього року держава значно зменшила податкове навантаження, однак все ж більшість підприємців приховують свою діяльність. Тож виходить, що торгівлею вони займаються, але легалізувати це не поспішають. Тому місцевий бюджет недоодержує значної суми, яка так потрібна, особливо тепер, коли країна має економічні проблеми. Хочемо мати кращі дороги, пити очищену від заліза воду, отримувати гідну зарплату? Так! То чому ж не думаємо про сплату податків? Це питання якраз адресоване підприємцям-нелегалам.

Члени робочої групи також звертаються до всіх мешканців району. Завдяки вашій пильності і громадській активності у районі можна навести порядок з підприємницькою діяльністю – будь ласка, повідомляйте у податкову інспекцію про випадки торгівлі без відповідних на це дозволів. Та й ті, хто торгує «інкогніто» повинні знати, що у цьому році штрафні санкції за нелегальний бізнес підвищені. Тому розраховуватись зі штрафами буде набагато дорожче, ніж сплачувати обов’язкові податки.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF