Світловодський район
Влада

Міський бюджет наповнюється краще, ніж минулого року

У першому кварталі поточного року план з надходження коштів до міського бюджету по місту виконано на 126,1%, разом з Власівкою – на 124,4%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, грошей зібрано на 45% більше.
Виплатили заробітну плату, оплатили подані рахунки за енергоносії, прострочену заборгованість ліквідували, залишилася прихована заборгованість за тепло… Ось зміст короткої доповіді начальника фінансового управління виконкому Наталії Яременко.

Начебто і добрі результати роботи з наповнення міського бюджету і зарплата "бюджетникам" виплачується без короткотермінових банківських позик, як було зазвичай, але міський голова Валентин Козярчук не задоволений: "Продовжую для себе відкривати нові терміни – "прихована заборгованість". З цього приводу мене викликають до обласної державної адміністрації, поїдемо з начальниками управлінь і керівником СП ТОВ "Світловодськпобут", будемо виправдовуватися чи відбиватися. Заступник голови ОДА Сергій Коваленко стверджує, що у нас складається непроста ситуація – ми можемо в жовтні не запустити опалення через цю заборгованість. Надіятися можна лише на себе… Фразу "не хвилюйтеся, нам гроші дадуть", я сприймати не буду, а небажання економити бюджетні кошти буду оцінювати, як негативне ставлення керівника до своїх службових обов’язків".

ВОЗИТИ ПОВІТРЯ НІХТО НЕ БУДЕ!

Заявила заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко у відповідь на нарікання мешканців міста на неприбране гілля після робіт, проведених РЕМ: "Говорила незадоволеним, скажу ще раз: не дозволяла вивозити гілки принципово, бо, як каже міський голова, возити повітря машинами ніхто не буде. Виконкомом було прийнято рішення, купимо машину, яка буде виконувати відповідну роботу і з часом все приберемо, але це буде нормально з розумом, з огляду на економію коштів".

Міський голова пояснив, що мова йде про подрібнювач гілля на щепу. Кінцевий продукт буде використовуватися на міні-котельні, що буде побудована до нового опалювального сезону для спорткомплексу. Анна Нестеренко також запросила присутніх на нараді взяти участь разом з колективами у запланованих суботниках.

ПІСЛЯ 15 КВІТНЯ ВІДКРИЄМО ДИТЯЧЕ ВІДДІЛЕННЯ ЦРЛ

Таку заяву зробила заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина. Наразі вона контролює завершення робіт з устаткування відремонтованого відділення меблями і обладнанням. "Якщо все буде йти за планом, після 15 квітня відкриємо дитяче відділення центральної районної лікарні" – наголосила Ірина Щербина.

Ці та інші питання піднімалися на щотижневій нараді у міського голови 4 квітня.

"ВК" у PDF