Онуфріївський район
Влада

Громада села Млинок Онуфріївського району вирішила залишити його територіальний устрій без змін

31 березня 2016 року в Млинківському сільському будинку культури відбулась сходка громадян, на якій були присутні С.Самородченко – голова районної державної адміністрації, Т.Уткіна – голова районної ради, К.Калницька – заступник голови районної ради, М.Перев’язко – начальник районного відділу Держгеокадастру, Н.Бура – головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та будівництва райдержадміністрації, голови фермерських господарств, керівники організацій і установ різних форм власності.
Сільський голова Віктор Титар виніс на обговорення громади 2 питання – створення опорних шкіл на території району та обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Голова райдержадміністрації повідомив, що в країні розпочався процес реформування – децентралізація, реформа медичної галузі, освіти та правоохоронних органів: "Згідно з Постановою КМУ від 20 січня 2016 року №79 ми повинні в районі створити освітні округи та опорні школи. До обласної ради подані перспективні плани створення опорних шкіл та об’єднання територіальних громад".

У районі планується створити освітні округи, куди ввійдуть 4 опорні школи – Онуфріївська, Павлиська, Куцеволівська та Млинківська, але без облаштування відповідної інфраструктури та матеріально-технічної бази, зменшення ступенів шкіл не буде.

Голова районної ради розповіла, що по Україні розпочато об’єднання територіальних громад, але ніхто не сказав, що це принесло покращення.

Районна рада не голосувала за об’єднання громад. В обласну раду направлено відповідне звернення Координаційної ради.

У своїх виступах жителі села наголосили, що вклали багато зусиль та коштів в свою школу, щоб утримувати її на належному рівні, і це дало свої результати – багато випускників навчається у вищих навчальних закладах України.

Голова райдержадміністрації запропонував проведення конкурсу в районі для визначення кращих шкіл.

Обговорювалися і питання реформи в медичній галузі, її негативні наслідки.

Сергій Самородченко сказав, що всі реформи, які розпочаті в країні, будуть враховувати думку громад. Об’єднання територіальних громад суто добровільне, але Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» повинен бути доведений до відома громадян району.

Сільський голова В.Титар наголосив, що процес децентралізації розпочався по всій країні. Добре, що на даний час він добровільний, але через рік можливо все зміниться.

Жителі села виступали в обговоренні різних питань за принципом питання-відповідь.

Сход жителів с.Млинок одноголосно вирішив залишити Млинківську ЗШ І-ІІІ ст. без змін ступенів та існуючий територіальний устрій села залишити без змін.

"ВК" у PDF