Світловодський район
Влада

Про 14-й маршрут, пасажирські перевезення і не тільки

25 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Оскільки виконком не збирався останні три тижні, питань, що стосуються життєзабезпечення міста, накопичилося чимало – понад 60. Переважна більшість з них стосувалася житла, соціального захисту населення, архітектури та проектів рішень, що виносяться на сесію. Про деякі з них – більш докладно.


Пристрасті в гуртожитках

За поданням начальника житлового відділу Наталії Скляр присутні розглянули 16 питань щодо постановки на квартирний облік та зняття з обліку, видачу ордерів на житлові приміщення в гуртожитках тощо. Жваве обговорення викликало питання про видачу ордера на житлові приміщення кімнат №№ 286, 287 в гуртожитку по вул. Приморській, 74, громадянину П. Є інформація, що в одній з цих кімнат вже мешкає жінка, вона навіть ремонт там зробила, тож чи не призведе це до конфлікту, поцікавився член виконкому Юрій Медведєв. Для з’ясування ситуації запросили директора КП «Добробут» Людмилу Безрукаву, яка пояснила: ключі від цієї кімнати нікому не видавала, імовірно, має місце «самозахват». Тож члени виконкому вирішили задовольнити заяву громадянина П., і видати йому ордер.

Хто обслуговуватиме 14-й маршрут?

Нагадаємо, що у конкурсі на обслуговування міського автобусного маршруту №14 (від Заводу «Скло» через поліклініку до вул. 8-го Березня) перемогло ПАТ «Світловодське АТП-13507». Чи то маршрут не вигідний, чи з якихось інших причин, але вищевказане підприємство вирішило відмовитися від цього маршруту. Заступник начальника управління економіки, ресурсів та розвиту міста Олексій Лисенко виніс на затвердження виконкому проект рішення про розірвання договору з АТП-13507 та призначення перевізника, який посів 2-ге місце у конкурсі – ФОП Макарова. «Згідно з чинним законодавством, у разі розірвання договору з перевізником, який посів перше місце, ми зобов’язані призначити перевізника, який посів друге», – пояснив Олексій Лисенко. Члени виконкому цікавились «Чи погодиться Макаров обслуговувати 14-й маршрут?». «Перемовини з Макаровим проводилися, але ми не маємо права не виносити це рішення, навіть, якщо він не погодиться. Якщо Макаров відмовляється, він повинен направити нам листа і повідомити про це», – наголосив Лисенко.

Під час обговорення питання своє обурення висловив депутат районної ради Ігор Кирилов. Він переконаний, що до таких перевізників, як АТП-13507, які «завалюють» накатані маршрути, потрібно застосовувати жорсткі міри і разом з неефективним маршрутом забирати й прибутковий.

Врешті, проект рішення затвердили.

Про тариф на пасажирські перевезення

Поза порядком денним депутат міської ради Надія Мальцева запропонувала членам виконкому розглянути питання про скасування попереднього рішення виконавчого комітету, затвердженого у березні 2015 року, про встановлення тимчасового тарифу на пасажирські перевезення у розмірі 3,50 грн. Депутат підкреслила, що то був тимчасовий тариф, затверджений у зв’язку зі стрімким подорожчанням пального й ростом курсу долара. Зараз ціни стабілізувались, а отже, потрібно повернутися до тарифу – 3 грн., наполягала Надія Мальцева.

Обговоривши питання, було вирішено відкласти його розгляд на місяць, а за цей час провести ретельну перевірку пасажиропотоку на міських маршрутах із залученням волонтерів та представників громадських організацій.

"ВК" у PDF