Світловодський район
Влада

Чергова зустріч з громадою, як кращий доказ відкритості влади

Чергова зустріч з громадою, як кращий доказ відкритості влади
Чергова зустріч міського голови Валентина Козярчука з громадськістю відбулася 26 березня у міському Палаці культури з 12:00 і тривала понад дві години. Кількість мешканців міста, які прийшли на зустріч, була значно меншою, ніж минулого разу, але сама зустріч, безперечно, жвавішою.
Поставити свої запитання міському голові і його трьом заступникам: Олені Балюк, Анні Нестеренко та Ірині Щербині зміг кожен охочий, а ветеран праці Віталій Бакун навіть виступив з трибуни.

Чергова зустріч з громадою, як кращий доказ відкритості влади

На початку своєї промови Валентин Козярчук підкреслив, що такі зустрічі він буде влаштовувати і надалі, щоб мати зворотній зв'язок з громадою і вивіряти свої подальші дії – чи в правильному напрямку рухається міська влада. А далі розповів про важливі, з його точки зору, події в життєдіяльності міста.

Генеральним директором СП ТОВ «Світловодськпобут» є Дмитро Дмитришин. Це переконливо свідчить державний реєстр підприємств. Після того, як державний реєстратор в м. Кіровограді зареєстрував Володимира Михайлика гендиректором за протоколом, що було скріплено недійсною старою печаткою, міський голова звернувся до Міністерства юстиції, разом з начальником юрвідділу підприємства написав скаргу. Її розглянули і 25 березня анулювали незаконну реєстрацію.

Це питання було дуже важливим для міста, бо існувала небезпека зриву опалювального сезону 9 березня через несвоєчасне укладення договору з НАК «Нафтогаз України» на постачання газу. Валентин Козярчук звернувся до Володимира Михайлика з проханням підписати необхідні документи, бо саме Михайлик на той момент був зареєстрований гендиректором СП ТОВ «Світловодськпобут». Документи підписано, газ є, тож і в квартирах є тепло.

Далі міський голова доповів громаді, що правоохоронні органи не поспішають надавати належну оцінку і шукати винних у неправомірних діях посадовців, щодо яких ним написано десятки заяв. Він дуже сподівається, що на наступній сесії обласної ради начальник обласного Управління поліції розповість, чому впродовж 4-х місяців немає ніяких результатів розслідувань.

Валентин Корзярчук повідомив зібранню про часткове вирішення питання фінансування ПТУ №5 через сесію обласної ради, на пленарному засіданні якої він особисто був; про звернення до депутатів обласної ради, Державтодору та Облавтодору з приводу ремонту доріг у Світловодську. Наразі на ці цілі виділено з міського бюджету 270 тис. грн., а потрібно 90,00 млн грн. і перейшов до гарних новин.

Чергова зустріч з громадою, як кращий доказ відкритості влади

Однією з них міський голова вважає призначення своїм заступником Ірину Щербину, висловивши на її адресу кілька схвальних слів і сподівання, що скорочення ліжкового фонду в ЦРЛ пройде виважено і умови лікування мешканців міста не погіршаться.

Об’єднання громад зрушило з місця – десята сесія міської ради прийняла рішення звернутися до сільських рад району і до Власівської селищної ради з пропозицією об’єднатися в межах Cвітловодського району. Тепер доведеться відвідати кожне село і селище, переконувати людей у доцільності добровільного об’єднання, адже держава надає таким громадам значні преференції.

Зупинився міський голова і на реформі ЖКГ, створенні ОСББ, підкреслюючи вкотре, що сама міська влада без мешканців міста нічого не зробить, все треба робити спільними зусиллями.

Підкреслюючи деякі позитивні моменти в роботі, Валентин Козярчук повідомив про виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ без короткотермінових банківських позик; створення комісії з надходження бюджетних коштів; проведення конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника героям і його результат – перемогу львівського студента, який має європейський підхід до справи; про своє велике бажання провести ремонт адмінбудинку і центральної площі зі скверами, щоб залучити інвесторів до міста.

Короткі виступи заступників міського голови перегукувалися з головними тезами Валентина Козярчука. Олена Балюк розповіла про роботу комісії, що сприяє покращенню збору податків; Анна Нестеренко агітувала до створення ОСББ і розповідала про привабливі державні програми кредитування утеплення житла; Ірина Щербина повідомляла про виділення 1992,9 тис. грн. на інсулін, це більше, ніж минулого року (1747,0 тис. грн.) і запевнила, що всі хворі на цукровий діабет до кінця року будуть забезпечені ліками.

Чергова зустріч з громадою, як кращий доказ відкритості влади

Всі заступники міського голови просили звертатися до них з будь-яких питань і гарантували якісні консультації.

Насамкінець, міський голова назвав зустріч кращим доказом того, що він і його команда відкриті до спілкування, подякував всіх присутніх і вирушив на наступний захід.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF