---
Влада

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області
30 березня стартував 45-ий зліт молодих вчителів Кіровоградщини. Вже традиційно пленарна частина зльоту пройшла в обласній державній адміністрації, де освітян привітав голова ОДА Сергій Кузьменко.
- Молодих освітян вітаю із першим роком роботи, а усю педагогічну родину області із тим, що до неї влилася нова генерація спеціалістів. Сьогодні у цьому залі зібралися і молодість, і досвід, - зазначив Сергій Кузьменко.

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області

А звертаючись безпосередньо до молодих вчителів, він продовжив: "Ви взяли на себе велику відповідальність і почесну місію – виховання і навчання дітей, підростаючого покоління. А тому саме вам формувати новітню Україну. Для того, щоб країна розвивалася, нам потрібні ефективні менеджери, незалежно від сфери їхньої діяльності. Кожна людина повинна бути ефективною у своєму житті, і цьому її мають навчити, в тому числі, і вчителі", - висловив своє переконання голова ОДА.

Очільник області також зазначив, що найкраща оцінка праці педагога від влади – це гідна заробітна плата, цю істину, за його словами, добре розуміють на усіх рівнях влади, і активно працюють над її втіленням в життя. Прокоментував він і якість освітніх послуг, що безпосередньо залежать від рівня матеріально-технічного оснащення кожного конкретного навчального закладу. Тому завдання максимум, яке ставить собі обласна влада, кожну школу області оснастити за останнім словом техніки і відповідно до усіх вимог, що ставить профільне міністерство.

Добре слово на адресу молодих вчителів продовжив заступник голови обласної ради Ігор Степура. Привітала педагогів заступник голови Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко разом зі своїми колегами головою Федерації профспілок області Максимом Баланенком та головою обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Світланою Скалько. Можливість виступити також мали проректор КДПУ ім. В.Винниченка Сергій Михида, директор комунального вищого навчального закладу "Олександрійський педагогічний коледж імені В.Сухомлинського" Станіслав Гайдук.

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області

Окрім настанов і побажань від старших колег, представників влади пленарне засідання зльоту було сповнене і більш приємними моментами для молодих вчителів, тих із них, хто вже встиг досягти певних успіхів за перший рік роботи було нагороджено грамотами управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, обласної федерації профспілок освітян. Більше того, 9 молодих спеціалістів уже отримали і першу премію у своєму професійному житті – профспілкову премію імені Івана Гуровича Ткаченка.

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області

Важливою частиною пленарного засідання зльоту стало вшанування загиблих учасників АТО та Героїв Небесної Сотні – кому, як не вчителям дбати про збереження пам'яті про загиблих героїв. Покласти квіти до місця вшанування пам'яті полеглих героїв на площі Героїв Майдану було надано переможцям обласного конкурсу "Містер освітянин" та "Міс освітянка" 2015 року Віталію Топчію, вчителю Злинської ЗОШ (Маловисківський район) та Антоніні Гашенко, вчителю Захарівської ЗОШ (Новоукраїнський район).

У Кіровограді стартував зліт молодих вчителів області

Наступний захід зльоту, який відбуватиметься в обласному центрі - ознайомлення із досвідом роботи Кіровоградської малої академії наук. Сьогодні ж учасники зльоту поїдуть до Одеси, де вже завтра матимуть змогу ознайомитись із досвідом роботи тамтешніх колег. В програмі зльоту не лише офіційні заходи і зустрічі, знайшлося там місце і для розважального блоку, в Одесі молоді вчителі відвідають театр опери та балету, оберуть кращого освітянина та освітянку нинішнього року і розважаться на гуморині.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF