Знам’янський район
Влада

У Знам’янці ретельно стежать, аби неповнолітнім не продавали алкоголь та тютюн

У Знам’янці ретельно стежать, аби неповнолітнім не продавали алкоголь та тютюн
Під головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни проведено нараду з обговорення питання вжиття заходів щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.
На нараді було заслухано головного спеціаліста служби у справах дітей Знам’янського міськвиконкому Кісс В. Ю., яка доповіла що службою організовувалися та проводилися перевірки розважальних закладів і місць проведення дозвілля молоді, профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал». До проведення рейдів залучалися представники відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу молоді та спорту Знам’янського міськвиконкому.

Рейди проводяться систематично, з метою перевірки нормативно-правових актів щодо порядку відвідування їх дітьми, припинення фактів торгівлі або вживання наркотичних засобів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, пропаганди проституції, насилля та жорстокого поводження; попередження бездоглядності, бродяжництва; скоєння неповнолітніми правопорушень та їх захисту від злочинних посягань.

Спеціаліст І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінська О. М. доповіла про роботу правового лекторію та лекторію з профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі. В рамках лекторіїв протягом січня-березня 2016 року проведено групові заходи з метою профілактики вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління. Спілкування проходило з неповнолітніми та молоддю, засудженими до покарань без позбавлення волі та учнями навчальних закладів м. Знам’янка, в тому числі дітьми-сиротами, що навчаються в ЗОСШ-інтернаті. Під час проведення групових заходів розповсюджувалась акцидентна продукція з профілактики алкоголізму, тютюнопаління, ВІЛ/СНІДу та наркоманії. В рамках роботи Центру постійно проводяться профілактичні бесіди з особами, що повернулися з місць позбавлення волі, тимчасово переміщеними особами з окупованих територій, демобілізованими учасниками АТО, членами сімей, що опинились у складних життєвих обставинах та їх неповнолітніми дітьми. Працівники МЦ СССДМ періодично розміщують профілактичні матеріали різного спрямування та соціальну рекламу на сторінках ВЕБ-сайту Знам’янської міської ради.

Також, під час наради обговорено лист Міністерства соціальної політики України від 30 грудня 2015 року № 20026/14-15/57 «Про виконання протокольного рішення Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства», Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» тощо. В ході наради проаналізовано стан виконання власних нормативних актів, що регулюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

До обговорення питань долучилися керуюча справами Знам’янського міськвиконкому Ратушна І. О., начальник відділу молоді та спорту Ладожинська Р. А., головний спеціаліст відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Грінченко О. В.. Робота у напрямку вжиття заходів щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам суб’єктами підприємницької діяльності буде продовжуватись.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF