---
Влада

За кілька місяців у Кіровограді розпочнуть набір абітурієнтів до медичного університету

За кілька місяців у Кіровограді розпочнуть набір абітурієнтів до медичного університету
Сьогодні відбулася знакова для Кіровоградщини подія – підписання чотирьохстороннього Меморандуму про співробітництво, який передбачає розміщення в нашому обласному центрі двох факультетів Донецького національного медичного університету ім. М.Горького.
Меморандум підписано між обласною державною адміністрацією, обласною радою, Головним управлінням Національної поліції в області та Донецьким національним медичним університетом ім. М.Горького за сприяння Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України.

За кілька місяців у Кіровограді розпочнуть набір абітурієнтів до медичного університету

– Сьогодні ми підписуємо Меморандум, який надасть можливість у майбутньому не одному поколінню жителів Кіровоградщини отримати вищу медичну освіту. Рішення про відкриття у нас факультетів Донецького національного медичного університету імені М.Горького означає, що наші медичні заклади отримають професійних і таких необхідних лікарів, оскільки на сьогодні ми маємо рівень забезпечення фахівцями менше 70%, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на початку зустрічі.

Очільник області також зазначив, що відкриття факультетів медуніверситету в області – це один із кроків, які зроблено минулого року для покращення ситуації у галузі охорони здоров'я. За його словами, було інвестовано і продовжують інвестуватися значні кошти в галузь: проводяться реконструкції та оснащення обласної лікарні, кардіологічного диспансеру, дитячої обласної лікарні, онкологічного диспансеру.

– Логічним завершенням цього процесу буде можливість надання жителям області якісних медичних послуг, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Очікуємо за кілька місяців початок набору абітурієнтів до медичного університету. Дякую усім, хто долучився до реалізації цього амбітного проекту.

Свої враження та вітання з нагоди підписання Меморандуму висловили голова облради Олександр Чорноіваненко, народний депутат України Костянтин Яриніч та ректор Донецького національного медичного університету ім. М.Горького Юрій Думанський.

Цього року на Кіровоградщині планується відкрити два факультети університету: медичний, який готуватиме сімейних лікарів, педіатрів і стоматологів, та міжнародний медичний, де навчатимуться іноземці. Про це повідомив ректор університету. За його словами, на перший курс цього року заплановано набрати 500 випускників із Кіровоградщини, а також студентів з інших областей та інших держав. Загальна кількість – близько 700 осіб. Варто зазначити, що вже налагоджено співпрацю медичного університету з Кіровоградським медичним коледжем ім. Є.Мухіна, студенти якого також будуть залучатися на навчання до вишу.

– У перспективі, коли ми вже наберемо всі курси, ці факультети, цей філіал трансформується в Кіровоградський медичний університет – самостійний вищий навчальний заклад, – наголосив Юрій Думанський. – Я думаю, що Кіровоградщина цього заслуговує.

"ВК" у PDF