Знам’янський район
Влада

Не допустити занесення збудника африканської чуми свиней на територію Знам’янського району

Не допустити занесення збудника африканської чуми свиней на територію Знам’янського району
Питання посилення заходів профілактики та недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території Знам’янського району було розглянуте на засіданні протиепізоотичної комісії, яка була проведена 23 березня 2016 року під головуванням керівника апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко.
Заступник голови надзвичайної комісії, начальник управління ветеринарної медицини в районі Хуторний О.М. доповів: «Відповідно до інформації Головного управління ветеринарної медицини в Кіровоградській області 15.03.2016 в особистому підсобному господарстві громадянина, яке знаходиться на відстані близько 3 км від с. Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області, зареєстровано загибель свиней. У вказаному господарстві утримувалось 29 голів свиней. Падіж тварин різних вікових груп розпочався 10.03.2016, при цьому власник тварин своєчасно не звернувся до державної служби ветеринарної медицини. Всього за період з 10.03.2016 по 15.03.2016 загинуло 15 голів свиней (4 гол. дорослих та 11 гол. молодняк).»

Не допустити занесення збудника африканської чуми свиней на територію Знам’янського району

Комісією було вирішено вишукати можливість щодо передбачення в місцевому бюджеті коштів на проведення протиепізоотичних заходів, в тому числі для обладнання ветеринарно – санітарних та міліцейських постів з опаленням та електрозабезпеченням, а також ефективною дезтехнікою, деззасобами та всім необхідним для проведення профілактично–запобіжних та ліквідаційних заходів проти африканської чуми свиней; посилити контроль за недопущенням торгівлі харчовими продуктами тваринного походження, в тому числі м’ясом свинини на стихійних ринках та невстановлених місцях на території району; здійснювати відповідні заходи з метою недопущення спалаху вищезазначеної хвороби, а також проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення.

Олена Слюсаренко підкреслила, що необхідно посилити заходи щодо забезпечення дотримання «закритого режиму» роботи свиногосподарств та налагодити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення, власників тварин, обслуговуючого персоналу свиногосподарств, мисливських колективів про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств громадян та підприємств, діяльність яких пов’язана з обігом свиней.

"ВК" у PDF