Знам’янський район
Влада

Плідна нарада з головами ОСББ та ЖБК відбулася у Знам’янці

Плідна нарада з головами ОСББ та ЖБК відбулася у Знам’янці
Секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко провела нараду з головами ОСББ та ЖБК.
Функціонування ОСББ дає можливість вільно обирати способи управління спільним майном багатоквартирного будинку, раціонально використовувати кошти співвласників, вільно обирати виконавців житлово-комунальних послуг. Члени ОСББ – це, в першу чергу, ті люди, які хочуть отримувати якісні житлово-комунальні послуги, власники, які ефективно управляють своїм майном.

Під час наради з головами правління ОСББ та ЖБК обговорювалися питання про зміни до пенсійного законодавства. Заступник начальника управління пенсійного фонду України в місті Знам’янка та Знам’янському районі Наталія Кучер проінформувала присутніх про те, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 № 911 (далі – Закон 911), яким врегульовано питання пенсійного забезпечення у 2016 році. Відповідно до Закону 911 встановлено пенсійний вік особам, які звертаються за призначенням пенсії за вислугу років згідно із п. «а» ст. 54, п. «е», «ж» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення». При цьому передбачено право на призначення пенсії за вислугу років незалежно від віку особам, які мали вислугу років відповідної тривалості станом на 1 квітня 2015 року чи на 1 січня 2016 року. Максимальний розмір пенсії/щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року не може перевищувати 10 740 грн. Продовжено особливий порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам у 2016 році.

Плідна нарада з головами ОСББ та ЖБК відбулася у Знам’янці

При цьому пенсії, призначені відповідно до законів України «Про державну службу», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» ветеранам військової служби виплачуються в повному обсязі. Належність до ветеранів військової служби підтверджується відповідним посвідченням, про що вноситься відмітка в особливості електронної пенсійної справи.

Порядок виплати пенсій та щомісячного довічного грошового утримання, передбачений п. 3 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 № 213 у 2016 році залишено незмінним (п.3 Прикінцевих положень Закону 911).

Також, директор територіального центру Тетяна Костікова довела до відома присутнім інформацію, які послуги отримують громадяни. Це – прибирання приміщень; доставка води; розпалювання печей; піднесення вугілля, дров; розчистка снігу; миття посуду; винесення сміття; доставка продуктів з підвалу; миття вікон; обклеювання вікон; прибирання прибудинкової території; придбання і доставка продовольчих, промислових та господарчих товарів, медикаментів та ін.; приготування їжі; заміна постільної та натільної білизни; миття і розчісування волосся на голові; підрізання нігтів; надання допомоги при купанні; надання допомоги у проведенні с/г робіт; надання послуг з виконання ремонтних робіт (допомога в ремонті житлових приміщень – замазка тріщин, побілка, фарбування); надання допомоги в оформленні документів; оформлення субсидій на квартплату і комунальні послуги; оформлення інших документів; написання листів; оплата комунальних послуг та здійснення інших платежів; представництво інтересів в органах державної влади, установах, підприємствах та організаціях; транспортні послуги; перукарські послуги; прання та прасування білизни; пошив та ремонт одягу; ремонт взуття; послуги з комплексного обслуговування та ремонту будинків; розпилювання дров; косіння трави (електричним тримером); косіння трави (бензокосою); організація дозвілля; масаж; послуги сестри медичної; заняття в тренажерній залі.

В територіальному центрі право на обслуговування (отримання соціальних послуг) мають право громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ, громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

Секретар міської ради Наталія Клименко довела до відома присутніх про проведення міського огляду-конкурсу на звання «Краща вулиця», «Кращий багатоповерховий будинок», «Краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» у 2016 році». Зокрема відмітила, що 15 березня був останній день подачі заяв щодо участі у конкурсі, заяви подали 9 ОСББ. Ознайомила присутніх з умовами конкурсу та запевнила, що конкурс буде проведено прозоро із залученням в оглядах голів ОСББ.

Головний інженер КП «Знам’янська ЖЕК №1» Олег Чернявський проінформував про послуги, які надає підприємство для ОСББ та ЖБК та їх вартість.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Гребенюк запропонував головам ОСББ долучитися до проведення загальноміського суботника, який розпочнеться з 25 березня поточного року. Розповів про заходи, що проводяться до поминальних днів на кладовищах. Вислухав всі пропозиції та зауваження присутніх.

Нарада пройшла дуже плідно, з багатьох питань в процесі спілкування голови ОСББ та ЖБК отримали відповідні роз’яснення.

На зустрічі з головами ОСББ та ЖБК були присутні Кучер Н.В. - заступник начальника управління пенсійного фонду України в місті Знам’янка, Костікова Т.М. - директор територіального центру, Гребенюк С.А. - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, Чернявський О.М. - головний інженер КП «Знам’янська ЖЕК №1» Рябов О.М. - директор ЗВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», депутати Знам’янської міської ради сьомого скликання та засоби масової інформації.

"ВК" у PDF