---
Влада

Протягом 2015 року в області за порушення законодавства у сфері інтелектуальної власності порушено 4 кримінальні справи

Протягом 2015 року в області за порушення законодавства у сфері інтелектуальної власності порушено 4 кримінальні справи
Зазначену інформацію було озвучено під час сьогоднішнього засідання Координаційної ради по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка.
Старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу протидії злочинності в базових галузях та сферах економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України в Кіровоградській області Ілля Капелюшний відзначив, що серед найбільш резонансних злочинів, що вчинені у цій сфері – підпільне виробництво продукції з незаконним використанням товарних знаків відомих фірм, зокрема, харчової продукції, одягу та товарів повсякденного вжитку.

Так, за його словами, у минулому році силовиками було викрито кілька підпільних цехів, де під маркою таких відомих світових виробників, як "Сінгента", "Монсанто" та "Піонер", виготовлявся фальсифікований посівний матеріал, що згодом збувався фермерським господарствам області. Наразі, робота з виявлення підробленої продукції на території області триває.

Під час наради також було розглянуто питання про захист прав інтелектуальної власності Кіровоградською митницею державної фіскальної служби, про роботу українського агентства по авторським правам і суміжним правам в області та про роботу з захисту прав інтелектуальної власності, проведену у 2015 році Кіровоградським національним технічним інститутом.

Учасниками наради прийняте рішення щодо посилення роботи з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних з виготовленням та розповсюдженням контрафактної продукції, а також перекриття каналів її надходження на споживчий ринок області. Недопущення подальшого розповсюдження неліцензійного авторського програмного забезпечення та виявлення суб’єктів господарювання, які при здійсненні підприємницької діяльності використовують товари, музичні твори і фонограми з порушенням авторських та суміжних прав правовласників без виплати належної винагороди.

"ВК" у PDF