Світловодський район
Влада

Про важливе у життєдіяльності Світловодська доповідали керівники

На щотижневій нараді у міського голови Валентина Козярчука 21 березня, зокрема, говорили про таке.
Витрати з бюджету на тепло викликають здивування

Як не планує фінансове управління виконкому разом з розпорядниками коштів витрати з бюджету на теплопостачання, все одно виходить більше, ніж очікувалося. І не тільки в грошовому еквіваленті, а й в одиницях виміру – гекакалоріях. Чому виникає така ситуація? Відповідь на це запитання шукала начальник управління Наталія Яременко. До її занепокоєння долучився і міський голова Валентин Козярчук. Які заходи проводять керівники установ, щоб зменшити навантаження на бюджет? На це запитання міського голови начальник управління культури Надія Клокар відповіла: лічильник тепла встановлено лише в Палаці культури, там завжди холодно, бо є сенс економити. В решті закладів культури лічильників немає. Неля Брусенцева – начальник управління молоді і спорту доповіла, що у спорткомплексі і ДЮСШ вимикали тепло на 10 днів у теплі дні, економили гроші. Тож основні претензії міський голова висловив на адресу управління освіти і закладів медицини – треба зменшувати непомірні витрати.

До Урядової гарячої лінії – в особистих інтересах

Олександр Возний – начальник загального відділу міськвиконкому з обуренням доповів, що іноді люди скаржаться "нагору" в особистих інтересах, а не з об’єктивних причин. Наприклад, мешканка міста Дніпропетровська Котенко Анастасія Юрієвна звернулася на Урядову "гарячу" лінію зі скаргою такого змісту: вона володіє інформацією, що на премію працівникам Світловодської ЦРЛ, де працює її мати, було виділено 230 тис. грн., просить надати роз’яснення, на якій підставі з працівників вирахували 20% премії за грудень 2015 року та нарахували додаткову плату головному лікарю Щербині О.В. Оскільки мати заявниці працює не в ЦРЛ, а на підстанції №3 ТМО "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області", що фінансується з обласного бюджету, а крім того, у відповіді на скаргу, підписаній самим Юрієм Котенком, спростовується сам факт вирахування 20% премії з лікарів, ця інформація переповнила "чашу терпіння" міського голови Валентина Козярчука. Висловивши купу претензій своєму попереднику Юрію Котенку щодо втрат міського бюджету у майже півмільйона гривень через незаконне звільнення людей, які через суд були поновлені на роботі; щодо вкраденого пам’ятника Леніну і порізаного на металобрухт корабля за його каденції, згадавши про дрібні провини на посаді головного лікаря, розпорядився: "На планірках, щоб вас не було!"

На 85 ліжок менше повинно бути у Світловодській ЦРЛ

Про скорочення ліжкового фонду говорив заступник головного лікаря ЦРЛ Олег Щербина, посилаючись на Постанову Кабінету Міністрів за №1024 від 25 листопада 2015 р. Цим документом затверджено граничний норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення не більше як 60 ліжок. Наразі у стаціонарі ЦРЛ – 307 ліжок, треба скоротитися на 85. Внаслідок реалізації цієї постанови постраждають не тільки пацієнти, а й медичний персонал, вважає Олег Щербина.

Директор КП "Карат" – Юрій Медведєв

Цю новину повідомив сам новопризначений керівник. Юрій Медведєв – член виконавчого комітету і помічник міського голови на громадських засадах. На посаді директора комунального підприємства "Карат" він замінив Валентину Авдєєву. КП "Карат" впродовж багатьох років займалося відкачуванням води у Хмельницькому мікрорайоні, але минулого року, за результатами тендеру, виконувати ці роботи стало КП "Комбінат комунальних послуг". КП "Карат" передали у господарське відання так званий бізнес-центр, що на Героїв України, 94. Тож новопризначений керівник поставив собі за мету навести лад у правомірній оренді приміщень і обов’язковій сплаті за них.

Володимир Тягній – голова квартального комітету №1

Михайло Касьянов – в.о. обов’язки начальника оргвідділу міськвиконкому доповів про ініційовані самими мешканцями Ревівки збори кварталу №1, що відбулися у неділю, 20 березня у приміщенні ЗОШ №9. Голова квартального комітету 77-річна Людмила Давидова отримала задовільну оцінку своєї роботи, хоча зауважень було чимало. Більшістю голосів новим головою обрано 65-річного Володимира Тягнія, викладача Кременчуцького льотного коледжу, військового у відставці. На зборах був присутній депутат обласної ради Руслан Степура, депутат міської ради Тетяна Веремієнко від ВО "Свобода".

"ВК" у PDF