Олександрівський район
Влада

В Олександрівському районі триває робота з детінізації заробітної плати та легалізації робочих місць

В Олександрівському районі триває робота з детінізації заробітної плати та легалізації робочих місць
21 березня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. Участь в нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в Олександрівському район Валентина Лепіть інформувала присутніх про реалізацію в районі державної політики у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення.

За її словами, спеціалістами управління Пенсійного Фонду України в районі забезпечується взаємодія з органами державної фіскальної служби України та управління соціального захисту населення з питань підвищення рівня заробітної плати працівників за рахунок детінізації заробітної плати та легалізації робочих місць.

Щомісячно проводиться аналіз фонду оплати праці страхувальників щодо випадків нарахування застрахованим особам заробітної плати в розмірі меншому за мінімальний розмір, визначений законодавством.

Проводяться "круглі столи" з питань детінізації заробітної плати, легалізації робочих місць, переваг користування Веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України у зв’язку із запровадженням накопичувальної пенсійної системи, подання звітності страхувальниками відповідно до норм за участю представників управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі, Олександрівського відділення Знам’янської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області.

У ході проведених співбесід та роз’яснень з роботодавцями району щодо нарахування та сплати заробітної плати, внесків, у січні-лютому 2016 року від легалізації осіб було залучено коштів до бюджету Пенсійного фонду в сумі 1,5 тис .грн. Станом на 1 березня 2016 року в результаті проведеної роз’яснювальної роботи щодо збільшення рівня заробітної плати в районі роботодавцями збільшено заробітну плату 21 працівнику, в результаті чого додатково надійшло коштів до бюджету Пенсійного фонду за 2016 рік в сумі 7,1 тис. грн.

Станом на 1 березня 2016 року на обліку в управлінні перебуває 9685 пенсіонерів. Протягом 2015 року спеціалістами управління призначено 249 нових пенсій, проведено 690 поточних перерахунків. Крім того, відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” проведено масовий перерахунок в зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1 вересня 2015 року 9135 пенсіонерам, та з 1 грудня 2015 року 457 пенсіонерам.

Протягом січня-лютого 2016 року призначено 36 нових пенсій, проведено 51 поточний перерахунок.

Законом України від 25 грудня 2015 року № 928-УШ “Про Державний бюджет України на 2016 рік” затверджено зміну розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: з 1 травня 2016 року – 1130 грн., з 1 грудня 2016 року -1208 грн. Відповідно до цього Закону буде проведено перерахунок пенсій, що забезпечить збільшення середнього розміру пенсії.

Підвищення розмірів пенсії в 2017 році управлінням Пенсійного фонду в районі буде проводитись в разі прийнятих відповідних законодавчих актів на 2017 рік.

Про стан запобігання в районі виникнення вогнища захворювання на африканську чуму свиней на нараді виступив перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей.

За результатами наради дано відповідні доручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF