---
Влада

Сергій Кузьменко: Ми маємо можливість підвищувати заробітну плату

Сергій Кузьменко: Ми маємо можливість підвищувати заробітну плату
Закінчується перший квартал поточного року – це час підбивати підсумки соціально-економічного розвитку кожної території. Завдання, що постають у зв’язку з цим, прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 21 березня, під час апаратної наради.
"Є території, які мають непогані показники соціально-економічного розвитку – це і наповнення бюджетів, і зменшення боргів із заробітної плати тощо. Логічно, що є території, які відстають у цьому плані. Для керівників таких районів є два варіанти розвитку подій: або ви беретеся за роботу і показуєте результат – збільшення надходжень до місцевих бюджетів, підвищення заробітних плат, залучення інвестицій, або визнаєте, що поставлені завдання вам виконати не вдається і поступаєтеся місцем іншим менеджерам. Ніхто посади на довічне користування не отримав. Вас держава взяла на роботу, щоб вирішувати соціально-економічні питання конкретної території".

Сергій Кузьменко також зауважив, що особисто відвідає ті райони, де є проблеми у взаєминах влади із громадою, місцевим самоврядуванням і в показниках соціально-економічного розвитку.

В контексті порушеної теми – показників розвитку територій, Сергій Кузьменко також виділив один із найголовніших із них – рівень заробітних плат. Які завдання постають у цьому плані також говорив голова ОДА.

- У результаті прийнятого державного бюджету ми отримали унікальну можливість підвищити заробітну плату, адже навантаження на фонд заробітної плати зменшився вдвічі. І ми домовлялись на початку року використовувати цей аргумент у розмові із підприємцями про підвищення заробітних плат. Не тільки з 1 травня на 6% у бюджетній сфері. А й на активних підприємствах, які займаються виробництвом, які реально отримали зменшення фінансового навантаження на свої підприємства.

Сергій Кузьменко також зауважив, що чекає на аналіз фіскальної служби як прийняті зміни відобразились на заробітних платах за І квартал поточного року, за результати цього аналізу буде проведена нарада із підприємцями, товаровиробниками щодо підвищення доходів їхніх працівників.

Прокоментував Сергій Кузьменко і завдання з детінізації заробітних плат.

- Раніше ми говорили, що заробітні плати в тіні, тому що податки високі. Тепер податки на заробітні плати одні з найнижчих. А Кіровоградщина за рівнем заробітних плат займає одні з гірших позицій в країні. Ми звикли це пояснювати великою кількістю працівників у бюджетній сфері, малорозвиненою промисловістю і банківською сферою. Але сьогодні ми маємо можливість працювати над тим, щоб динаміка підвищення заробітних плат зберігалась в сільському господарстві, щоб була вона в торгівлі, будівництві, і в промисловості з видобувною галуззю, - наголосив голова ОДА.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF