Онуфріївський район
Влада

Підготовка до літнього оздоровчого сезону 2016 року

Підготовка до літнього оздоровчого сезону 2016 року
15 березня 2016 року під керівництвом голови райдержадміністрації Самородченко С.М. було проведено засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Онуфріївського району.
На ньому було розглянуто два важливих питання:

- про затвердження місць відпочинку на водних об’єктах;
- про впровадження та реалізацію інженерно-технічних заходів цивільного захисту в містобудівній документації району.

На засідання були запрошені керівники підприємств та установ Онуфріївського району, в.о заступника начальника ДПРЧ-33 УДСНС України в Кіровоградській області Вдовіченко С.В., в.о. директора Онуфріївського кінного заводу №175 Мілейко Ю.О., Онуфріївський селищний голова Пивовар Л.Ф.

Голова райдержадміністрації Самородченко С.М. довів до присутніх важливість та актуальність питань наданих до розгляду комісії. По першому питанню доповів в. о заступника начальника ДПРЧ-33 УДСНС України в Кіровоградській області Вдовіченко С.В., він повідомив, що на території району визначене одне місце масового відпочинку людей, біля водних об’єктів - середня частина лівого берега водойми ”Верхній став” cел. Онуфріївка, балансоутримувачем якого є Онуфріївський кінний завод №175.

Необхідно вжити всіх заходів щодо приведення даного об’єкта до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах.

Після обговорення даного питання комісія вирішила: зазначеним відповідальним особам у найкоротші терміни визначити місця відпочинку людей на водних об'єктах, привести їх у відповідність до вимог для безпечного відпочинку людей і провести їх паспортизацію, виконати роботи по встановленню лавочок, тіньових грибків, двох роздягалень, встановити обмежуючі буйки на воді, а також спільно зі співробітниками служби з надзвичайних ситуацій посилити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи через засоби масової інформації та безпосередньо з громадянами, які відпочивають поблизу водних об'єктів, з пропаганди безпечного відпочинку людей поблизу водойм.

По питанню впровадження та реалізацію інженерно-технічних заходів цивільного захисту в містобудівний документації районну надав інформацію начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Явтушенко М.І.. За наданою інформацією на данний час виготовляються генеральні плани сел.Онуфріївка, сел. Павлиш, с.Камбурліївка, а с. Дереївка - на стадії затвердження. Комісія вирішила: під час внесення змін до місцевих бюджетів на 2016 рік передбачити кошти на розроблення містобудівної документації населених пунктів району; під час розробки містобудівної документації по кожному по кожному населеному передбачити розділ : «Інженерно - технічні заходи цивільного захисту».

"ВК" у PDF