Знам’янський район
Влада

Обговорили проблеми об’єднання лікарень

Обговорили проблеми об’єднання лікарень
Директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації О.Рибальченко, керівник апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко, голова районної ради С.Макаренко, Знам’янський міський голова С.Філіпенко, депутати районної та міської рад, сільські голови району провели нараду щодо створення єдиного медичного простору (лікарні) м.Знам’янка та Знам’янського району.
Присутні шукали шляхи об’єднання медичних закладів району та міста в один потужний медичний центр, збереження кваліфікованих працівників і матеріально-технічної бази, реформування у напрямі покращення якості надання послуг для населення.

Обговорили проблеми об’єднання лікарень

Міське населення, як і в попередні роки, звертається за медичною допомогою до центральної районної лікарні, де функціонує 14 відділень, де люди отримують повне медичне забезпечення. Більше 60% міського населення отримує допомогу у центральній районній лікарні.

Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам надається у розрахунку на кількість населення. КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» повністю цими коштами забезпечена, хоча фактично не надає у повному обсягу медичні послуги населенню, на обслуговування якого держава виділила кошти.

Утримувати дві лікарні є недоцільним.

Депутати міської ради погоджуються на необхідності об’єднання і наполягають на зміні назви центральної районної лікарні (наприклад Знам’янська об’єднана лікарня) та передачі її на баланс м. Знам’янка. Також, прозвучала пропозиція створити спільний комунальний заклад.

Проте, при зміні назви лікарні чи створення нового підприємства будуть втрачені і всі ліцензії, які має центральна районна лікарня, як наслідок — втрата грошей та часу на оформлення нових.

При даному розвитку подій, найближчим часом можливий варіант, що жителям міста Знам’янки буде відмовлено в отриманні послуг в центральній районній лікарні. Натомість ці послуги вони мають отримати в КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка».

Усі попередні роки сільські голови разом з депутатами сільських рад, турбуючись про здоров’я населення, постійно надавали фінансову субвенцію на утримання центральної районної лікарні та на покращення її матеріально-технічного стану. Завдяки фінансовій підтримці сільських громад було придбано ряд сучасного медичного обладнання, і на даний час існує потужня лікарня.

Обговорили проблеми об’єднання лікарень

Учасники наради погодились, що необхідно об’єднувати дві лікарні та продовжують консультації з даного питання.

"ВК" у PDF