---
Влада

Результати роботи у сфері протидії корупції обговорили в облдержадміністрації

Результати роботи у сфері протидії корупції обговорили в облдержадміністрації
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів чергове засідання Антикорупційної ради при ОДА. Учасники засідання (представники державної влади, силових структур та громадськості) розглянули результати діяльності правоохоронних органів у сфері протидії корупції та питання виявлення корупційних правопорушень у сфері земельних відносин.
Відкриваючи нараду, Сергій Кузьменко наголосив, що Президент України боротьбу з корупцією визначив як пріоритетний напрям. Робота з цього питання проводиться на різних рівнях – в Україні створено Національне антикорупційне бюро, яке має усі можливості для того, щоб ефективно діяти. Сьогодні НАБУ розслідує понад 50 резонансних антикорупційних справ. Зауважив очільник області, що реформа відбувається і в правоохоронних органах та у структурі прокуратури. Невдовзі на Кіровоградщині розпочне роботу нова поліція, яка сприятиме розкриттю корупційних злочинів.

– В облдержадміністрації регулярно проводяться координаційні засідання з представниками правоохоронних органів, на яких розглядаються різні питання, у тому числі і стосовно боротьби з корупцією. У нас є всі можливості, щоб оперативно спільно з правоохоронними органами реагувати на всі подібні виклики, – наголосив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації принагідно подякував усім громадським об'єднанням, які займаються антикорупційною роботою. Зокрема, висловив вдячність за надання пропозицій до проекту антикорупційної програми на 2016-2017 роки.

Із основного питання порядку денного співдоповідали заступник начальника управління захисту економіки в області профільного Департаменту Нацполіції України Костянтин Малишев та заступник начальника управління СБУ в області Сергій Яковенко. У виступах зазначалося, що за 2015 рік правоохоронними органами області до суду направлено 113 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, СБУ в області – 32 протоколи. Судами розглянуто 98 протоколів зазначеної категорії, у 85 випадках на правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, загальна сума якого склала 58820 гривень. За січень-лютий 2016 року виявлено 26 правопорушень, пов'язаних з корупцією: органами прокуратури складено 9 протоколів, Служби безпеки – 12, Національної поліції – 5. Судами прийнято рішення за 10 протоколами.

Під час засідання було відзначено, що найбільш корумпованою в області є сфера земельних правовідносин, де минулого року виявлено 35 правопорушень. У контексті цієї проблеми Сергій Кузьменко відмітив, що нині на Кіровоградщині працює урядова комісія з перевірки діяльності головного управління Держгеокадастру в області. У кінці березня буде представлено звіт за результатами її перевірок.
Після обговорення питань та заслуховування пропозицій членів комісії, очільник області наголосив, що усі факти недорозслідуваних справ щодо корупційних дій буде взято до уваги, усі пропозиції – запротокольовано. Протокол засідання Антикорупційної ради, яка є дорадчим органом, буде передано правоохоронцям для подальшого врахування в роботі. Сергій Кузьменко також зазначив, що засідання Антикорупційної ради відтепер будуть проводитися частіше – щокварталу.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF