Знам’янський район
Влада

Що буде з ринком?

Що буде з ринком?
У Знам’янці під головуванням депутата Знам’янської міської ради С.Кліпацького, за участю секретаря міськради Н.Клименко відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики.
Головою постійної комісії С.Кліпацьким було відзначено, що КП «Ринокторгсервіс» хоча і є прибутковим, але використовувало кошти фінансової підтримки з міського бюджету у 2015 році, звернулося з відповідною пропозицією і в поточному році. С.Кліпацький наголосив, що будь-яке комунальне підприємство має бути прибутковим та не фінансуватися з міського бюджету. Що ж стосується ринку, то він повинен залишитися у комунальній власності, а тарифи для приватних підприємців не повинні підвищуватися.

Керівником КП «Ринокторгсервіс» І.Савельєвим було відзначено, що на підприємстві, яке він очолює, крім штатного персоналу, біля 200 приватних підприємців уклали договори та здійснюють свою діяльність, забезпечуючи свої сім’ї. На думку приватних підприємців, припинення КП «Ринокторгсервіс» шляхом приєднання до «Комбінату комунальних послуг» не дасть економічного ефекту, а створить перешкоди для його функціонування. Пропозиція приватних підприємців - зняти питання з розгляду сесії та не об’єднувати комунальні підприємства, а КП «Ринокторгсервіс» передати їм у концесію.

С.Кліпацький відзначив: передача у концесію приватним підприємцям можлива тільки за умови подальшої ліквідації КП «Ринокторгсервіс», скасування дозвільних документів на користування землею тощо. Це стане причиною підвищення орендної плати для приватних підприємців, а враховуючи процедуру аукціону, на якій буде передаватися в оренду будь-яка земельна ділянка території ринку, для приватних підприємців є загроза припинення їх діяльності в разі не визначення їх переможцями за результатами аукціону.

За результатами роботи комісії прийнято рішення запропонувати:

1) суб’єкту подання проекту рішення – виконавчому комітету Знам’янської міської ради зняти його з розгляду чергової десятої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання у зв’язку з недотримання термінів оприлюднення проекту рішення відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації»;

2) керівнику КП «Ринокторгсервіс» І.Савельєву надати на розгляд комісії звіти підприємства про фінансово-господарську діяльність за 2015 рік та копії договорів оренди земельних ділянок; провести збори з приватними підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території ринку, та вирішити питання щодо участі у діалозі, який має відбутися у форматі «міський голова - міська рада - виконавчий комітет – приватні підприємці – керівництво та працівники КП «Ринокторгсервіс».

"ВК" у PDF