Онуфріївський район
Влада

Сергій Коваленко: Мета модернізації навчальних закладів - не закриття шкіл, а покращення якості навчання

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час щотижневої апаратної наради акцентував увагу на необхідності погашення боргу за послуги теплопостачання закладами й установами освіти та охорони здоров'я, а також на питання модернізації системи освітніх закладів.
За словами посадовця, до області вже надійшла в повному обсязі освітня і медична субвенція, що дасть змогу не тільки вчасно виплатити заробітну плату, а й сплатити за енергоносії, зокрема, за послуги теплопостачання, де заборгованість складає 55 мільйонів гривень.

Найбільші суми боргу у містах Кіровограді, Олександрії, Світловодську, Долинській та в селищах Смоліному і Онуфріївці.

Сергій Коваленко також повідомив, що протягом двох місяців на територіях визначалися стосовно майбутніх освітніх та культурних округів. Нині розпочинає роботу обласна експертна група щодо створення освітніх округів та їх складових – навчально-виховних об'єднань.

– Метою не є закриття шкіл, метою не є економія коштів на цьому, оскільки на місцях їх достатньо – перевиконання бюджетів лише за перші два місяці цього року свідчить про наявність значного фінансового ресурсу. Мета цього заходу, відповідно до законодавства України, повідомити батькам правду про якість освітніх послуг, які отримують їх діти, і надати відповідні пропозиції стосовно їх покращення, – наголосив Сергій Коваленко. – Батьки повинні знати, що їх діти безкоштовно або за рахунок місцевих бюджетів зможуть отримати якісні послуги, у тому числі і підвезення, і проживання, і харчування.

За словами посадовця, у класах та школах, де навчається лише кілька учнів, неможливо якісно засвоїти навчальну програму. Керівникам територій Сергій Коваленко порадив проводити роз’яснювальну роботу в ЗМІ та інформувати батьків, оскільки лише вони прийматимуть рішення та писатимуть відповідні заяви щодо участі їхніх дітей у якісній організації навчально-виховного процесу.

"ВК" у PDF