Онуфріївський район
Влада

Зустріч керівництва Онуфріївської райдержадміністрації з районною спілкою воїнів-інтернаціоналістів

Зустріч керівництва Онуфріївської райдержадміністрації з районною спілкою воїнів-інтернаціоналістів
1 березня в сесійній залі адмінбудинку голова райдержадміністрації С. Самородченко провів нараду з питання виконання угоди: «Про взаємодію і співробітництво між Онуфріївською райдержадміністрацією, Онуфріївською районною радою та Онуфріївською районною спілкою воїнів-інтернаціоналістів «Саланг».
Нарада відбулася за участі: голови районної ради Уткіної Т. І., голови обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Остащука В.М., сільських та селищних голів, депутатів районної ради, голів громадських організацій району, учасників АТО та воїнів-інтернаціоналістів, керівників підприємств, установ та організацій, агроформувань району.

Зустріч керівництва Онуфріївської райдержадміністрації з районною спілкою воїнів-інтернаціоналістів

На початку наради присутніх було ознайомлено з показниками районного бюджету на 2016 рік. Онуфріївський район є дотаційним районом, до зведеного місцевого бюджету надходить тільки 27 млн. 665 тис. грн.., а з державного бюджету дофінансовується 78млн. 420 тис.грн. Тобто більше 70% становить дотація держави.

Зокрема, голова райдержадміністрації наголосив, що в державі на сході країни два роки йде війна, багато фінансових питань урядом країни покладено на місцевий бюджет це - перевезення пільгових категорій населення, в тому числі і учасників бойових дій, харчування дітей в учбових закладах району, також багато фінансових проблем в медичній та освітянській галузях. Завдяки фінансовій підтримці сільських та селищних рад району вдалось вирішити питання відновлення перевезення пільгових категорій населення з 1 березня. З 1 січня поточного року забезпечено безкоштовне харчування дітей в учбових закладах району.

Проводиться відповідна робота по наданню земельних ділянок учасникам АТО, так станом на 29 лютого 2016 року ще 10 учасників АТО отримали накази на виділення земельних ділянок, створено резерв земель на території Павлиської селищної ради, з якого учасник АТО зможе отримати не менш як 1,5 га землі.

Для працевлаштування громадян, які шукають роботу, у 2015 році з бюджетів сільських та селищних рад було виділено 70,0 тис. грн.. для фінансування «громадських робіт». Проводиться відповідна робота з сільгосп. виробниками району по створенню нових робочих місць. Так з початком весняно- польових робіт такі місця буде створено.

Далі, з інформацією по наданню допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, за період з 2014-2015 рік, виступила начальник РЦ СССДМ Фірсова В.Б.. Відповідно до Обласної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників АТО, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки була прийнята районна програма, а також на кожній території сільської, селищної ради затверджена місцева програма підтримки учасників АТО. За період з 2014-2015 роки сільськими та селищними радами, громадами сіл та селищ, сільгосп. виробниками району було надано допомоги учасникам АТО понад 1280000 грн.

В ході наради учасникам бойових дій були надані змістовні відповіді на їхні питання. Голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів «Саланг» Гога В.І. запропонував внести зміни до діючої Угоди.

Підводячи підсумки наради, голова райдержадміністрації Самородченко С.М. наголосив, що тільки об’єднавши наші зусилля, можна вирішити всі проблеми, які ставить перед нами сьогодення. «І тут потрібно подякувати депутатському корпусу, як районної ради так і депутатам сільських, селищних рад та їх головам за повне розуміння та підтримку»,- наголосив очільник району.

"ВК" у PDF