---
Влада

Сергій Кузьменко: Наше завдання на 2016 рік - створити максимально сприятливі умови для наповнення бюджетів

Сергій Кузьменко: Наше завдання на 2016 рік - створити максимально сприятливі умови для наповнення бюджетів
25 лютого, під час колегії облдержадміністрації, підбиваючи підсумки минулого року, голова ОДА Сергій Кузьменко говорив і про завдання для присутніх керівників територій на поточний, 2016 рік, зокрема крізь призму наповнення місцевих бюджетів.
- Ми повинні спільно із урахування результатів роботи за 2015 рік визначити конкретні завдання щодо виконання місцевих бюджетів у поточному році, - зазначив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації наголосив, що виконання місцевих бюджетів у 2015 році стало уособленням реформи місцевого самоврядування, впроваджуваної в рамках фінансової децентралізації. З-поміж інших важливих реформ минулого року, які також мали вплив на регіональний розвиток, він виділив реформу у бюджетній та податковій сферах, децентралізацію надання адміністративних послуг, реформу системи державних закупівель, реформи у сфері освіти, охорони здоров'я, соціального захисту тощо.

Що стосується показників наповнюваності бюджетів у минулому році, Сергій Кузьменко відзначив: "Впровадження реформ у податковій та бюджетній сферах поряд із розвитком окремих галузей економіки мало позитивний вплив на наповнення місцевих бюджетів. За 2015 рік перевиконання склало майже 40%, або це плюс 682,9 млн. грн., для порівняння у 2014 році – перевиконання місцевих бюджетів становило лише 8%.

Як наголосив далі голова ОДА, збільшення надходжень до місцевих бюджетів дозволило вчасно виплатити заробітні плати працівникам бюджетної сфери, соціальні допомоги окремим категоріям населення, розрахуватися за спожиті енергоносії бюджетними установами, поліпшити матеріально-технічне оснащення закладів соціально-культурної сфери.

А що стосується завдань на поточний рік саме у бюджетній сфері, Сергій Кузьменко наголосив: "В області затверджені усі місцеві бюджети на 2016 рік. Наше завдання –створити максимально сприятливі умови на місцевому рівні для наповнення бюджетів усіх рівнів в області у поточному році та забезпечити раціональне та результативне витрачання бюджетних коштів".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF