---
Влада

Кіровоградщині вдалося втримати стабільну ситуацію в регіоні в умовах складної економічної ситуації

Кіровоградщині вдалося втримати стабільну ситуацію в регіоні в умовах складної економічної ситуації
25 лютого, під час колегії облдержадміністрації, на якій приймали участь голови районних державних адміністрацій та голови районних рад, голова ОДА Сергій Кузьменко коротко підбив підсумки соціально-економічного розвитку області за минулий рік.
- В умовах складної економічної ситуації в державі, загалом нам вдалося втримати переважно стабільну ситуацію в нашому регіоні у 2015 році, - підкреслив голова ОДА.

Свій аналіз керівник області розпочав із економічних показників. На розвиток економіки області, за його словами, мали суттєвий вплив різні чинники, зокрема складна суспільно-політична та економічна ситуація в країні; погіршення торговельно-економічних зв’язків із Росією, Донецькою та Луганською областями і Кримом; зниження попиту на внутрішньому ринку через зростання цін на енергоносії, транспортні перевезення, імпортні складові. Свій негативний вплив на зменшення виробництва промислової продукції в області на 17% мало і значне зменшення обсягів виробництва олієжирової продукції.

Серед позитивних напрацювань Сергій Кузьменко виділив зростання обсягів виробництва у бюджетоформуючій галузі – в машинобудуванні – на 7,5%. Позитивну динаміку, за його словами, продемонстрували також легка, деревообробна та хімічна галузі. Відбулося збільшення обсягів виробництва і у добувній промисловості – на 3%.

Окремо голова ОДА зупинився на минулорічних показниках розвитку агропромислового комплексу.
- Агропромисловий комплекс завершив рік з добрими результатами, в основному завдяки вагомому врожаю сільськогосподарських культур. Порівняно із 2014 роком обсяг виробництва валової продукції є дещо меншим, а до середнього за останні 5 років – це в межах 105%.

- У промисловості та АПК за січень-вересень 2015 року освоєно капітальних інвестицій понад 1,5 млрд. грн. (за аналогічний період 2014 року – 1,3 млрд. грн.), - зазначив далі Сергій Кузьменко.

Говорячи про інвестиційну складову, голова ОДА також виділив 144 млн.грн. із державного фонду регіонального розвитку, що були виділені для області на об’єкти соціальної сфери, а також 240 млн. грн. міжнародної технічної допомоги.

Не оминув увагою керівник області і сферу доходів громадян. Він підкреслив, що середньомісячна заробітна плата в області за минулий рік зросла на 17,7% і склала 3300 грн., у 2014 році – 2800 грн.

Сергій Кузьменко також наголосив, що завдяки співпраці із місцевими товаровиробниками вдалося стримати зростання цін на різні групи товарів: "Індекс споживчих цін в області є одним із найнижчих серед інших регіонів України".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF