Знам’янський район
Влада

Чергова дев’ята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання - більше двох десятків рішень

Чергова дев’ята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання - більше двох десятків рішень
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася чергова дев’ята сесія Знам’янської міської ради сьомого скликання.
Міський голова розпочав пленарне засідання з привітання депутатів міської ради С.Постики, С.Бойко, Н.Данасієнко з Днем народження. Сергій Іванович зачитав повідомлення фракції ВО «Батьківщина» в Знам’янській міській раді сьомого скликання про вихід з фракції І.Ратушної, у зв’язку з припиненням повноважень депутата міської ради, затвердженням на посаду керуючої справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради та входження до складу фракції депутата міської ради О.Антоненка.

До порядку денного сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання, за результатами обговорення та голосування було включено 31 проект рішення (1 рішення знято суб’єктом подання). Міська рада підтримала зі змінами та доповненнями 25 проектів рішень та 6 депутатських запитів.

Знято з розгляду за результатами голосування – 5 проектів рішень, у тому числі повернуто на доопрацювання – 3 проекти рішень.

За результатами відкритого голосування до складу виконавчого комітету Знам’янської міської ради були обрані: Черевко Анатолій Іванович - член громадської організації «Платформа громадської участі «Нове місто», Бабійчук Ганна Олексіївна – голова Знам’янської міської організації ветеранів України, Довгаленко Володимр Іванович - керівник громадської організації «Міський гандбольний клуб «Локомотив».

Депутати міської ради взяли до відома інформацію начальника фінансового управління Т.Іваськів та затвердили більшістю голосів звіт про виконання міського бюджету за 2015 рік.

З метою доведення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України позиції депутатів Знам’янської міської ради Кіровоградської області сьомого скликання, що є представниками інтересів мешканців міста про необхідність перегляду Державного бюджету-2016, міська рада прийняла відповідне звернення про необхідність передбачення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, за рахунок якої фінансуються зазначені видатки.

Депутатами також були прийняті рішення та затверджено звернення депутатів Знам’янської міської ради Кіровоградської області сьомого скликання до Верховної Ради України:

із закликом не ухвалювати змін до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей (суб’єкт подання – голова фракції ВО «Свобода» у Знам’янській міській раді сьомого скликання Ю.Майборода);

щодо зняття з розгляду законопроекту №4563а, яким передбачено нарахування пені у розмірі 0.1% суми простроченого платежу за комунальні послуги (суб’єкт подання –депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту В.Мацко).

Міський голова С.Філіпенко подякував присутнім депутатам за плідну співпрацю під час розгляду питань порядку денного та відзначив, що проведена робота по їх обговоренню ще раз підтвердила небайдужість кожного депутата під час прийняття рішень, що мають першочергове та нагальне значення для забезпечення сталого функціонування усіх галузей міста.

У різному, секретар міської Н.Клименко зачитала заяви депутатів міської ради А.П.Мороза, О.Антоненка, Н.Тишкевич, І.Зіньковської, І.Микуляк, Л.Семиніної, Н.Коленченко, С.Лєвінте, В.Мацка, Н.Данасієнко, О.Рубана щодо їх згоди на закріплення за тими виборчими округами, що після проведення місцевих виборів не мали обраних депутатів. Інформацію з даного питання можна буде переглянути на сайті міської ради в розділі «Список депутатів Знам’янської міської ради сьомого скликання». «Межі виборчих округів. Обрані депутати», а також у газеті Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті». Наталія Миколаївна також звернулася до присутніх депутатів щодо прийняття ними участі (за бажанням) в обстеженні перевезень пільгових категорій громадян 24-28 лютого 2016 року. Міським головою Сергієм Івановичем Філіпенком було відзначено про необхідність в подальшому розглянути питання пільгових перевезень громадян міста, більш детально врахувати можливості придбання за кошти міського бюджету автобусів. З даного питання депутатами міської ради М.Терновим, С.Лєвінте, А.Тесленком було висловлено власні думки щодо: об’єктивності проведення обстежень; запровадження в місті користування проїзними картками для пільгових категорій громадян з фіксованою сумою на її рахунку; складу комісії по проведенню обстежень відповідно.

Секретарем міської ради Н.Клименко було повідомлено про необхідність подання депутатами міської ради до 31.03.2016 декларацій про майно, доходи, витрати, зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік: для самозайнятих депутатів - до відділу по обслуговуванню ради для працюючих – за основним місцем роботи.

Відповідно до листа Кіровоградської обласної ради було запропоновано надати пропозиції до роботи Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, що працює при обласній раді.

Депутати міської ради О.Кузін, Н.Тишкевич, Н.Тесленко підняли питання змістовності відповідей на депутатські звернення та запити, якості підготовки матеріалів сесій міської ради, оприлюднення проектів рішень міської ради на офіційному веб-сайті, з врахуванням юридичного висновку та експертизи працівників апарату управління міської ради.

Запрошено депутатів до участі у міських заходах з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, які відбудуться 20 лютого 2016 року. У знак скорботи всі присутні вшанували пам`ять полеглих у боротьбі за Українську державу хвилиною мовчання.

З результатами поіменного голосування за проекти рішень та за процедурні рішення можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднений в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

У роботі сесії міської ради взяли участь: перший заступник начальника головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області А.Мамченко, начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області О.Потьомкін, депутат Кіровоградської обласної ради А.Тесленко, депутат Кіровської районної у м. Кіровограді ради О.Рихлицький, перший заступник міського голови В.Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк, керуюча справами виконавчого комітету І.Ратушна, голова Знам’янської міської організації ветеранів України Г.Бабійчук, помічники-консультанти депутатів міської ради, голова обласного благодійного фонду "Повернення до життя" О.Остапов, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій та міських організацій політичних партій.

На сесії міської ради були відсутні з поважних причин 2 депутати (О.Бойчук - лікарняний, Є.Ліщенко – перебуває в зоні проведення АТО).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF