Знам’янський район
Влада

Міська робоча група з перейменування засідала втретє

Міська робоча група з перейменування засідала втретє
Під головуванням секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулося третє засідання міської робочої групи з реалізації положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Під час засідання робочої групи було заслухано секретаря міської робочої групи Н. Брунцвік щодо стану виконання попереднього рішення робочої групи від 15.02.2016 року.

Методистом міського відділу культури і туризму О. Молісом було надано довідку та можливі пропозиції щодо перейменування вулиць Героїв Сталінграду та Тельмана.

Голова міської організації політичної партії ВО «Свобода» Ю.Майборода виступив з власною думкою щодо запропонованих нових назв об’єктів топоніміки та надав пропозиції ВО «Свобода».

Голова квартального комітету Б. Кубіцький проінформував присутніх, що серед назв, які були запропоновані в анкеті і заповнювали мешканці вулиці Ворошилова ( входить до меж квартального комітету №10) не знайшлося того варіанту, який би задовольнив їх. Тому, за його пропозицією, мешканці розглянули та погодилися із новою назвою «Переможців».

Голова постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики, депутат міської ради, директор ТОВ «Геоїд» С. Кліпацький наголосив на незадовільній роботі топонімічної комісії виконавчого комітету Знам’янської міської ради шостого скликання в частині несвоєчасного виконання положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, депутатом Знам’янської міської ради В.Мацком було відзначено про необхідність всебічного розгляду наданих пропозицій.

Головою громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, вчитель НВК «Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 2 - ліцей», секретарем житлового будинку №20 по вул. Жовтневій С. Філіповою було проінформовано присутніх про те, що спілкуючись з мешканцями, було з’ясовано, що вони не заперечують проти перейменування вулиці Жовтневої на вулицю Михайла Грушевського.

Головою міської робочої групи Н. Клименко було передано усне побажання від мешканців кварталу, де розташована вулиця Островського, про присвоєння їй нової назви вулиці «Черешнева».

Мешканці міста, від імені жителів вулиці Свердлова, враховуючи згоду рідних ( за усним повідомленням в телефонній розмові з братом), запропонували перейменувати вулицю Свердлова на вулицю Сергія Капелюхи.

За результатами засідання, було узагальнено пропозиції міської робочої групи щодо нових назв об’єктів топоніміки міста Знам’янка, що можуть підлягати перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», та прийнято їх за результатами голосування.

Присутні члени міської робочої групи відмітили, що ними, під час розгляду варіантів нових назв вулиць та провулків, максимально було враховано, як пропозиції мешканців і представників громадськості, так і видатні історичні події, постаті української держави, героїчне минуле України та імена борців за незалежність України, як за часів новітньої історії, так і з часів становлення України.

У засіданні робочої групи взяли участь: Н. Брунцвік – начальник відділу по обслуговуванню ради, секретар робочої групи; члени робочої групи: В.Загородня - перший заступник міського голови, І. Ратушна - керуюча справами виконавчого комітету, С.Бабаєва – начальник відділ культури та туризму, Л. Грекова – начальник міського відділу освіти, Ю. Данільченко – начальник юридичного відділу, С.Кліпацький – голова постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики, депутат міської ради, директор ТОВ «Геоїд»; В. Мацко – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, депутат Знам’янської міської ради; Ю. Сопільняк – голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту, депутат Знам’янської міської ради, директор НВК «Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 2 - ліцей»; С. Філіпова– голова громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, вчитель НВК «Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 2 - ліцей».

До участі у засіданні міської робочої групи були залучені: представники управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради, міського відділу культури і туризму, члени органів самоорганізації населення, депутати Знам’янської міської ради сьомого скликання, представники міських організацій політичних партій, мешканці міста.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF