---
Влада

Сергій Коваленко: Левова частка чергової хвилі мобілізації повинна бути заміщена контрактною складовою

Сергій Коваленко: Левова частка чергової хвилі мобілізації повинна бути заміщена контрактною складовою
Щопонеділкову апаратну нараду провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Головні акценти минулого тижня, які він виділив, стосувались акції протесту учасників АТО та Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.
- Центральна подія минулого тижня – акція протесту учасників АТО, які справедливо вимагали від чиновників вирішити питання щодо виділення земельних ділянок, - зазначив Сергій Коваленко.

- Наразі в області працює комісія, яка має перевірити ті дії керівництва головного управління Держгеокадастру в області, що призвели до акції протесту. Очолює комісію директор департаменту кадрової політики та персоналу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Сергій Ковганич. В обласному управлінні Держегокадастру і новий виконуючий обов’язки керівника – Ігор Рибак, який раніше працював у сфері земельних відносин в Голованівському районі.
- Ми повинні вирішити проблему і зробити все можливе, щоб кожен учасник АТО отримав призначену йому земельну ділянку, - наголосив перший заступник голови ОДА.

Що стосується Ради регіонального розвитку, то Сергій Коваленко виділив ключові позиції, про які говорив Президент України.

- Перше, про що говорив Глава держави – забезпечення обороноздатності країни. При цьому перехід до формування професійної, добре вишколеної і сучасно озброєної армії має відбуватися за контрактним принципом. І левова частка чергової хвилі мобілізації повинна бути заміщена контрактною складовою.

Як зазначив далі Сергій Коваленко, Президент підписав Указ про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національній Гвардії, Державній прикордонній службі України. Надаватимуть допомогу місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування. Шефська допомога передбачає забезпечення продовольством, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами і навіть передбачає культурну та виховну складові.

Окрім цього прокоментував Сергій Коваленко і блок економічних питань, що порушувались під час Ради на центральному рівні.

- Минулого року держава суттєво знизила навантаження на фонд оплати праці. Єдиний соціальний внесок зменшився майже вдвічі до 22%. Зі зменшенням податку держава взяла на себе додаткове соціальне навантаження, щодо пенсійного забезпечення, а відтак чекає і відповідного кроку від бізнесу щодо детінізації заробітних плат і легалізації тіньової зайнятості.

Як зазначив Сергій Коваленко, нововведення в роботі чекають на центри надання адміністративних послуг, зокрема на рівень ЦНАПів планується передати реєстрацію актів громадянського стану, видачу паспортів та реєстрацію автотранспорту.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF