Світловодський район
Влада

Примножуючи добробут села

Після внесення змін до місцевих бюджетів та устаткування планів на 2016 рік сільський голова Надія Невкрита розповідає, що у цьому році сільський ФАП матиме новий дах, частина приміщення дитячого садка, яка колись була гуртожитком нарешті ремонтуватиметься. А якщо поталанить виграти конкурс народного депутата України Олеся Довгого, у селі з'явиться ігровий майданчик.
– Як я обіцяла, обираючись сільським головою ще першу каденцію, – говорить Надія Невкрита, – ми, нарешті, устаткуємо другу половину приміщення дитячого садочка, яка колись була гуртожитком. Сьогодні ми хочемо дати їй нове життя. Зібрана уся необхідна документація, зведено проектно-кошторисний план. Гуртожиток буде відкритий для сімей переселенців, які виявили бажання жити і працювати в нашому селі – Григорівка ласкаво запрошує.

Продовжуватиметься вуличне освітлення. На черзі Кобзарівка та неосвітлені вулиці Григорівки, перекриття даху сільського ФАПу. У цьому нам допомагають наші орендарі. Взагалі, перекриття планувалося зробити ще минулого року, коли ми ставили там нову огорожу, але не встигли – завадила погода. Тому тільки метеоумови дозволять, роботи по перекриттю покрівлі будуть проведені повністю.

На сесії сільської ради ми позитивно вирішили питання харчування школярів Григорівської школи. У шкільній їдальні харчуватимуться учні усіх класів, не залежно від віку та соціальної категорії. Завдячуючи сільгоспвиробникам, сільська рада виділяє 20 тис. грн. на підвезення і харчування школярів: обід для 1-4 класів коштує 8 грн, для решти – 4 грн. (сюди входить чай чи какао, булочка, масло і сир).

Минулого року Григорівська школа отримала інтерактивну дошку та відеопроектор, тенісний стіл, телевізор, встановили енергозберігаючі вікна загальною вартістю 7000 грн. Придбали спортивну форму, м'ячі, сітки та ракетки. Для біологічного кабінету придбали нові меблі. На методичне забезпечення кабінету біології та хімії сільська рада виділила 27000 грн. Найближчим часом "Новою поштою" надійдуть мікроскопи, реактиви та прикладні матеріали.

Новорічні свята розпочалися 28 грудня, коли Дід Мороз, разом із Снігуронькою на санях їздили по селам нашої сільської ради, вітали дітвору, яка ще не ходить до дитячого садка. Крім того, подарунки отримали усі учні школи та вихованці дитячого садочка "Ромашка". Новорічне свято, яке відзначали у сільському Будинку культури, теж не обійшлося без подарунків.

Цього року ми плануємо навести лад на зупинках, та взяти участь у конкурсі народного депутата України Олеся Довгого "Разом до мрії". Якщо ми виграємо – у селі з’явиться дитячий ігровий майданчик.

Щиро дякую нашим сільгоспвиробникам, депутатам районної ради Володимиру Кириченку, Сергію Скопичу, Вадиму Дмітрієву та Андраніку Тартікяну, керівникам району та громаді села, які активно долучаються до життя Григорівки, підтримують та вирішують важливі питання. Переконана, разом нам вдасться зробити чимало,– підкреслила Надія Невкрита.

"ВК" у PDF