Знам’янський район
Влада

На часі - реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

На часі - реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації
Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, відбулася нарада щодо порядку реалізації та виконання вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» у м. Знам’янка та можливість участі газети Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті» у реформуванні на першому етапі.
Перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня повідомила присутнім про набрання чинності, з 01.01.2016 року, Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та ознайомила з протокольним дорученням Кіровоградської ОДА про вивчення питання участі у реформуванні державних і комунальних друкованих засобів масової інформації на першому етапі.

Головний редактор газети «Знам’янські вісті» Надія Іванівна Коленченко проінформувала про участь у першому етапі реформування (2016 рік) тих редакцій, що мають власні друкарні, готувалися до цього заздалегідь та вже прийняли відповідне рішення, а також про рішення колективу редакції газети Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті» щодо участі у реформуванні на другому етапі. Висловила думку про необхідність технічного переоснащення КП «Знам’янська міська друкарня»; переходу, в майбутньому, газети «Знам’янські вісті» на договірні відносини з органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Міський голова звернув увагу на розгляд питань доцільності реорганізації газети та шляхів збільшення тиражу видання. Сергій Іванович зупинився на питаннях: штатної чисельності колективу редакції; фінансової підтримки з міського бюджету та її частки у загальній сумі доходу видання (біля 50%); зменшення тиражу видання у порівнянні з 2015 роком; відповідальності засновника - Знам’янської міської ради - перед колективом газети «Знам’янські вісті» до моменту реформування друкованого засобу масової інформації; переходу до самофінансування та вироблення бачення шляхів розвитку газети «Знам’янські вісті», резервів збільшення дохідної частини, пошуку шляхів і джерел наповнення бюджету; залучення до співпраці органів державної влади, що розташовані на території міста, а також членів органів самоорганізації населення в частині популяризації ними видання серед мешканців міста.

Надія Іванівна Коленченко навела дані щодо:

- кількості працюючих в редакції та їх фахового рівня;

- низької кількості передплатників видання серед працівників бюджетної сфери та підприємств залізниці; проведення працівниками редакції передплатної компанії протягом всього року; тиражу видання у поточному році та відсотку його зменшення у порівнянні з 2015 роком на 11%;

- невідповідності передплатної ціни видання її фактичній собівартості; напрямків використання коштів, отриманих з міського бюджету (виплата заробітної плати, податків та зборів) та фінансування інших витрат, за рахунок власних джерел надходження (у тому числі – реклами);

- подорожчання газетного паперу та залежності його вартості від курсу іноземної валюти ( газетний папір виробляють за межами України).

Висловила побажання щодо необхідності збереження видання, облаштування приміщення газети системою опалення та підтримки владою питання підписки газети працівниками бюджетних установ міста.

Міський голова звернув також увагу на: конкурентне середовище у сфері друкованих засобів масової інформації на території міста; необхідність вивчення досвіду друкованих засобів масової інформації та редакцій тих газет, які у 2016 році ( чотири на території Кіровоградської області), приймають участь у першому етапі реформування. Побажав колективу редакції газети «Знам’янські вісті» і в подальшому працювати над дохідною частиною видання, а також вивчити питання створення друкованого засобу масової інформації з власною друкарнею.

Враховуючи рішення трудового колективу, що має пріоритетне право у визначенні способу реформування, вирішили, що редакція газети Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті» буде приймати участь у реформуванні державних і комунальних друкованих засобів масової інформації на другому етапі.

У обговоренні питання порядку денного взяли участь: Клименко Н.М. – секретар міської ради, Загородня В.Г. – перший заступник міського голови, Коленченко Н.І. – головний редактор газети Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті», Міркевич В.Г. – голова профспілкової організації газети Знам’янської міської ради «Знам’янські вісті».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF