---
Влада

Сергій Кузьменко: В кожній школі і дитячому садочку області повинно бути організоване якісне харчування дітей

Сергій Кузьменко: В кожній школі і дитячому садочку області повинно бути організоване якісне харчування дітей
Харчування дітей в школах – це одна із важливих складових якісних освітніх послуг – такої позиції дотримується обласна влада.
Саме тому завдання по забезпеченню дітей гарячими обідами в школах голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ставить на високий рівень і вимагає від керівників територій 100-відсоткового його виконання належним чином. Про це сьогодні йшлося під час апаратної наради.

Сергій Кузьменко вказав на дуже строкаті розцінки вартості одного обіду по різних школах і різних територіях, що варіюються від 3 до 11 грн. Але навіть за такого стану справ якісний склад таких обідів страждати не повинен. Голова ОДА вказав, що за підрахунками фахівців мінімальна середня ціна обіду, де врахована і енергетична цінність продуктів, і рекомендації Міносвіти – 15 грн.

Сергій Кузьменко наголошує, що перевиконання минулорічних місцевих і обласного бюджету повинно закрити питання щодо недостатнього ресурсу на фінансування дитячого харчування, очікувані цьогорічні надходження майже 800 млн. грн. При цьому керівник області також підкреслив, що вирішення цього питання лежить у площині повноважень місцевої влади, якій керувати на власний розсуд додатковими бюджетними надходженнями допомагає впроваджувана децентралізація: "Децентралізація – це не тільки додаткові десятки тисяч гривень з бюджету на заробітну плату сільському/селищному голові, це організація життя місцевої громади, в тому числі і фінансування дитячого харчування в навчальних закладах".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF