---
Влада

Світлана Лобанова: Складна економічна та політична ситуація не може бути виправданням для невиплати заробітної плати

На цьому заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації наголосила під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
За її словами, протягом минулого року загальна сума боргу працівникам області збільшилася та станом на 1 січня 2016 року становить 32,3 млн. грн. За даним показником Кіровоградщина посідає 12 місце у загальноукраїнському рейтингу. Загалом в Україні сума заборгованості із заробітної плати становить 1 млрд. 881 млн. грн.

Детально про структуру боргів із заробітної плати, їх динаміку доповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення Ганна Соломко. Заборгованість зафіксована на 9 територіях області. Кількість підприємств боржників у порівнянні із січнем 2015 року зменшилась з 43 до 36. Більше 22 млн. грн. – борги економічно-неактивних підприємств, близько 10 млн. грн. заборгували працівникам діючі підприємства.

Члени обласної комісії заслухали пояснення керівників територій на яких допущено заборгованість та керівників окремих підприємств-боржників. Учасники засідання проаналізували можливості погашення заборгованості із зарплати, визначили шляхи для її подолання.

- Складна економічна та політична ситуація не може бути виправданням для невиплати заробітної плати. Питання її погашення є соціально-значимим, а отже обласна влада вдаватиметься й до радикальних мір для його вирішення, - підсумувала Світлана Лобанова.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF