Світловодський район
Влада

Перспективи розвитку освіти в Світловодському районі обговорили в райдержадміністрації

Перспективи розвитку освіти в Світловодському районі обговорили в райдержадміністрації
2 лютого голова районної державної адміністрації Сергій Твердовський провів розширену нараду з питань роботи освітньої галузі району.
Серед запрошених на нараду були голова районної ради Роман Домбровський, заступник голови районної ради Олексій Шаповал, заступники голови районної державної адміністрації Сергій Орленко та Володимир Похілов, працівники відділу освіти РДА на чолі з Ларисою Сачевською, сільські голови та директори шкіл району.

Запросивши усіх до свого робочого кабінету, Сергій Твердовський щиро привітав директора Глинської школи Ольгу Мельник з ювілейним днем народження, який вона відзначила 23 січня.

Перед початком наради до присутніх звернулися представники однієї із дніпропетровських фірм, яка надає послуги Інтернет-зв’язку. Вони звернулися до сільських голів з пропозицією налагодити співпрацю на їхніх територіях і за умови, якщо в селі знайдуться п’ять абонентів, які у них підключаться до Інтернет-мережі, то школа, сільська рада, дитячий садок і бібліотека Інтернетом зможуть користуватися безкоштовно.

До сільських голів та директорів шкіл також звернувся військовий комісар Світлводсько-Онуфрфївського об’єднаного комісаріату Микола Грінченко. Він, перш за все, наголосив на тому, що у березні розпочинається приписна кампанія для юнаків-старшокласників, і за цю роботу на території сільської ради несуть відповідальність сільський голова та директор школи.

Також він роз’яснив присутнім про переваги служби у Збройних Силах України за контрактом.

Начальник відділу надання адміністративних послуг РДА Тетяна Устьянцева довела до відома сільських голів інформацію про те, що з 4 квітня на територіях сільських рад мають бути створені органи реєстрації, які займатимуться пропискою-випискою своїх мешканців.

Розпочинаючи нараду, голова районної державної адміністрації проаналізував стан харчування школярів пільгових категорій та учнів молодших класів. Він зазначив, що цього року учні зазначених категорій мають харчуватися із розрахунку 8 грн. на день без врахування позабюджетних коштів. Усі сільські голови погодилися виділити ці кошти у повному обсязі.

Останнім питанням було обговорення створення освітнього округу та освітніх об’єднань, які у недалекій перспективі планується створити у рамках освітньої реформи. Начальник відділу освіти РДА Лариса Сачевська запропонувала до уваги присутніх орієнтовний перелік освітніх об’єднань, які будуть створені в межах Світловодського районного освітнього округу. В ході його обговорення сільські голови та директори шкіл висловили своє бачення проведення освітньої реформи в районі, внесли свої пропозиції щодо створень освітніх об’єднань.

"ВК" у PDF