---
Влада

Губернатор вимагає від керівників територій посиленої уваги до інтернатів

Губернатор вимагає від керівників територій посиленої уваги до інтернатів
Серед низки закладів соціальної сфери, які потребують пильної уваги влади в період складних погодних умов, сьогодні, під час апаратної наради, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко виділив інтернатні заклади різного профілю.
А директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров проінформував про стан забезпечення цих закладів харчовими продуктами та паливом.

Олександр Догаров нагадав, що в області 12 інтернатів: 2 – дитячих, 3 – геріатричних, решта – психоневрологічні. Там перебувають 1760 осіб – це здебільшого люди похилого віку та інваліди І-ІІ групи.

Губернатор вимагає від керівників територій посиленої уваги до інтернатів

Директор департаменту соціального захисту населення запевнив, що у всіх цих закладах проблем із харчуванням немає, як і немає проблем із забезпеченням твердим паливом - нормативний запас був зроблений іще минулого року і його має вистачити до кінця опалювального сезону. Разом з тим, за словами Олександра Догарова, усі під'їзні шляхи до закладів розчищено. Були певні проблеми із розчищенням прилеглих доріг до двох закладів у перші дні негоди у селах Веселий Кут (Новоукраїнський район) і Біляївка (Олександрівський район) – але вони досить швидко були подолані.

І хоч дані заклади працюють у звичайному для них режимі, це не означає, що увага влади до них може послабитись, так само, вимагає голова ОДА у керівників територій і уваги до місцевих центрів територіального обслуговування населення, особливо за тими, що для постійного проживання громадян похилого віку.

Представники окремих райдержадміністрацій, зокрема Гайворонської, Голованівської, Новомиргородської, Знам'янської, де такі центри є, проінформували Сергія Кузьменка в режимі он-лайн зв’язку про стан справ на місцях – жодних проблем ані з харчуванням, ані з твердим паливом чи під’їздом до закладів там також немає.

Разом з тим, голова облдержадміністрації дав доручення керівникові департаменту соцзахисту посилити роз’яснювальну роботу щодо змін у нормативно-правових документах, які стосуються виплат державних допомог одиноким матерям та дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

"ВК" у PDF