---
Влада

В минулому році до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнутий 131 корупціонер

В минулому році до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнутий 131 корупціонер
Результатом ефективної роботи органів прокуратури Кіровоградщини у сфері протидії корупції в минулому році стало притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності 131 корупціонера.
Про це повідомив прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко.

За його словами, в переважній більшості причетними до вказаної категорії злочинів є державні службовці майже усіх рангів та категорій, а також працівники правоохоронних органів.

«Серед 46 осіб притягнутих до кримінальної відповідальності 16 державних службовці, 12 правоохоронців, 6 посадових осіб місцевого самоврядування. Не зважаючи на посади та статуси, більшість корупціонерів засуджено до реальних термінів покарання. Проведена ефективна робота і щодо протидії корупції адміністративними засобами. Так, за результатами розгляду адміністративних справ судами до відповідальності притягнуто 85 корупціонерів - переважно депутатів місцевих рад та посадовців місцевого самоврядування. За адмінкорупцію звільнено з посад 7 осіб», - повідомляє Анатолій Іванович.

Насамкінець, прокурор області наголосив, що в минулому році органам досудового слідства Кіровоградщини вдалось провести принципову, послідовну та ефективну роботу по боротьбі з корупцією.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF