---
Влада

Облавтодор розчищає дороги до найважливіших соціальних об’єктів Кіровограда

Облавтодор розчищає дороги до найважливіших соціальних об’єктів Кіровограда
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко прокоментував загальну ситуацію щодо подолання наслідків негоди в області.
За його словами, внаслідок сильних заметілей 17-18 січня без автомобільного сполучення залишилось 250 населених пунктів області, більше 20 населених пунктів залишились без світла.

- На усі випадки ми своєчасно відреагували. Ситуація вимагала напруженої роботи, але усі служби дружно спрацювали. До подолання наслідків негоди долучились і підприємства та сільгоспвиробники, які мають відповідну техніку. Наразі ситуація така: до 150 населених пунктів повністю розчищено під'їзди, залишається менше 100 населених пунктів, де ще відновлюється автосполучення. На дорогах державного значення проїзд відновлено, окрім однієї дороги – це Кишинівський напрямок, там зараз посилено працює служба автодоріг.

Облавтодор розчищає дороги до найважливіших соціальних об’єктів Кіровограда

Прокоментував Сергій Кузьменко і ситуацію по Кіровограду.

- Комунальні служби активно працюють у наших містах, особливо це стосується Кіровограда, адже тут сконцентровані найбільш значимі соціальні об’єкти області. Місто намагається якомога швидше відновити проїзд до цих закладів, але власних засобів і можливостей не вистачає. Тому порадившись із облавтодором, який левову частку по розчищенню доріг державного значення виконав, ми прийняли рішення залучити це підприємство до відновлення проїзду до стратегічних соціальних об’єктів обласного центру – лікувальних закладів, і особливо це стосується онкодиспансеру.

Сергій Кузьменко пояснив, чим було спричинене прийняття такого рішення: "Ми отримуємо чимало дзвінків на "гарячу лінію" і я сам бачив проїжджаючи містом, що ситуація в Кіровограді непроста. Тому й було прийнято рішення, що вже зранку облавтодор працюватиме в місті і допомагатиме комунальникам у розчищенні під'їзду до найважливіших об’єктів обласного центру, найперше до онкодиспансеру, адже саме цей заклад найчастіше називають люди, звертаючись до обласного контактного центру".

Облавтодор розчищає дороги до найважливіших соціальних об’єктів Кіровограда

Наразі під'їзні дороги до обласного диспансеру розчищено. На черзі – дитяча обласна лікарня,

"ВК" у PDF