Світловодський район
Влада

Внесено зміни до районного бюджету на 2016 рік

Внесено зміни до районного бюджету на 2016 рік
14 січня 2016 року депутати збиралися на позачергове, четверте засідання сесії районної ради сьомого скликання. Основним питанням, яке було винесене на їхній розгляд – уточнення бюджету на 2016 рік.
Серед запрошених на сесію, окрім депутатів, сільських голів та начальників відділів і управлінь РДА, були головний лікар Світловодської центральної районної лікарні Юрій Котенко, начальник Світловодського міського відділу СБУ у Кіровоградській області, підполковник Богдан Пікаш та представник Світловодської ОДПІ Ігор Кійко.

Перед тим, як приступити до розгляду питань сесії, голова районної ради Роман Домбровський представив новопризначеного начальника Світловодського міського відділу СБУ у Кіровоградській області, підполковника Богдана Пікаша. Богдан Володимирович коротко розповів про себе і запросив депутатів районної ради, сільських голів, усіх присутніх до тісної співпраці.

Сесія розпочалася зі святкового музичного привітання присутніх із Різдвяними святами, яке підготували аматорські колективи районного Будинку культури під керівництвом Любові Воловик. Після цього голова районної ради Роман Домбровський та голова районної державної адміністрації Сергій Твердовський привітали першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Орленка з днем народження, депутата районної ради Івана Середу – з присвоєнням йому почесного звання "Заслужений працівник сільського господарства України", вручили спільну грамоту "За особистий внесок у підвищенні ролі органів місцевого самоврядування, активну життєву позицію та з нагоди дня місцевого самоврядування" депутату районної ради Володимиру Грушці.

На порядку денному сесії загалом було 12 питань, серед них: "Про передачу прав районної ради на здійснення видатків на виконання делегованих державних повноважень по утриманню закладів охорони здоров'я в 2016 році міській раді з відповідними коштами у вигляді міжбюджетних трансфертів районного бюджету", "Про затвердження програми соціального захисту населення Світловодського району на 2016-2018 роки", "Про доповнення до районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2014-2020 роки", "Про затвердження розпоряджень голови районної державної адміністрації з питань бюджету", "Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2015 року №23 "Про районний бюджет на 2016 рік", "Про звернення депутатів Світловодської районної ради Кіровоградської області до Президента України П.Порошенка, Прем'єр-міністра України А. Яценюка, Голови Верховної Ради України В. Гройсмана з приводу фінансового забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян" та інші.

Перед сесією були проведенні засідання постійних комісій, де депутати обговорили кожне із запропонованих питань. По першому питанню на сесії було вирішено передати Світловодській ЦРЛ міжбюджетні трансферти в сумі 32% від загальновизначеної державної субвенція на заклади охорони здоров'я району. Але депутати, підтримавши пропозицію депутатів Ігоря Кирилова та Юрія Долгова, наполягли на тому, аби на сесії було прийняте рішення про передачу таких трансфертів у розмірі 16% на І півріччя з поквартальним звітом керівництва Центральної районної лікарні про використання вищезазначених коштів та благодійних внесків, які платять жителі району. Інші 16% будуть виділені у ІІ півріччі.

Без надмірних обговорень депутати внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік з урахуванням тих змін, які відбулися у Державному бюджеті.

Особливо важливим питанням було прийняття програми соціального захисту населення Світловодського району на 2016-2018 роки, в якій, зокрема, йшлося про пільгове перевезення пасажирів у приміському транспорті та пільгову плату за послуги зв’язку.
Оскільки з 15 січня 2016 року держава припиняє виділення коштів на пільгове перевезення та послуги зв'язку громадянам пільгових категорій, ці витрати має взяти на себе місцевий бюджет. В іншому випадку пільгове перевезення пасажирів на надання послуг зв'язку припиняться.

З цією метою була створена вищезазначена програма, для реалізації якої із місцевого бюджету депутати, після детальних обговорень, затвердили кошти на І квартал 2016 року: на компенсацію пільгового перевезення у приміському пасажирському транспорті – 100 тис. грн., на компенсацію пільгових послуги зв'язку – 15 тис. грн.

Разом з тим на сесії було прийнято звернення депутатів Світловодської районної ради до Президента України. Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з приводу фінансового забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян.

Затвердили депутати і доповнення до районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам'яті загиблих на 2014-2020 роки. Відтепер щорічна фінансова допомога вищезазначеній категорії громадян складатиме 1500 грн. За фінансових можливостей розмір допомоги буде переглядатися в сторону збільшення.

Також депутати прийняли зміни до Регламенту Світловодської районної ради щодо процедури голосування. Відтепер, згідно із законодавством України, рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених законодавством, в яких рішення приймаються шляхом таємного голосування. Результати поіменного голосування мають бути оприлюднені у день голосування, а також повинні бути надані за запитом, відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". На офіційному веб-сайті районної ради результати поіменного голосування розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого терміну.

Ця норма стосується і голосування депутатів сільських рад. Результати поіменного голосування є невід'ємною частиною протоколу сесії ради.

Із основними змінами у Податковому кодексі України на 2016 рік ознайомив представник Світловодської ОДПІ Ігор Кійко.

"ВК" у PDF