---
Влада

Сергій Кузьменко: Сили і засоби у нас є, щоб відновити проїзд автошляхами області

Сергій Кузьменко: Сили і засоби у нас є, щоб відновити проїзд автошляхами області
Складні погодні умови – це перше, з чого почав апаратну нараду голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він прокоментував загальну ситуацію по області станом на ранок понеділка.
Над розчищенням доріг державного значення (охоплено майже 2 тис. км) посилено працює облавтодор, на найбільш проблемних ділянках – із залученням спецтехніки обласної ДСНС. Рух транспорту на цих автошляхах призупинено, як зауважив Сергій Кузьменко, це не стільки лише через опади, а через постійний снігопад та сильний вітер, що призводять до переметів.

- На дорогах державного значення сьогодні, 18 січня, рух ускладнений, а на окремих ділянках взагалі заборонено, - зазначив Сергій Кузьменко.

Найбільше від негоди, за словами голови ОДА, потерпають Долинський та Устинівський райони. В особливій зоні уваги, за його словами, село Гурівка, де напередодні утворився затор, наразі перемет розчищено але рух автотранспорту на Криворізькому напрямку – обмежено.
Власними силами облавтодор не в змозі справитися із усім об’ємом робіт, над розчищенням доріг працюють і комунальні підприємства.

Зважаючи на усю серйозність випробування погодою, голова облдержадміністрації звернувся до керівників потужних підприємств та агроформувань з проханням долучитися технікою до розчищення місцевих доріг, особливо це стосується налагодження автомобільного зв’язку між селами області.

- Комунальні та місцеві дороги, а також прибудинкові території – це також величезний об’єм робіт, які треба виконувати спільно, залучивши всю можливу техніку і наявний ресурс, - наголошує голова облдержадміністрації.

Закликав голова ОДА і жителів області, а особливо міст, долучатися до цієї спільної справи: "Ситуація зміниться, якщо кожен займеться територією біля двору".

- Сили і засоби у нас є, щоб відновити проїзд і розчистити тротуари, - підкреслив насамкінець голова ОДА.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF