Знам’янський район
Влада

Позачергова п’ята сесія Знам’янської міської ради

Позачергова п’ята сесія Знам’янської міської ради
Перед початком роботи позачергової п’ятої сесії відбулося спільне засідання депутатських комісій, на якому були розглянуті питання, що були запропоновані для включення до порядку денного сесії.
В обговоренні проектів рішень взяли участь: депутати міської ради В.Мацко, С.Кліпацький, Н.Тесленко, Ю.Сопільняк, А.П.Мороз, Н.Данасієнко, начальник міського фінансового управління Т.Іваськів, заступник начальника міського фінансового управління О.Лепетко, заступник начальника міського відділу поліції О.Клименко, директор Знам’янського професійного ліцею С.Смоляков.

Міський голова С.Філіпенко, розпочав пленарне засідання з привітання депутатів міської ради О.Карнаух, Ю.Майбороди, Н.Клименко з днем народження. До початку розгляду питань порядку денного, Сергій Іванович зачитав повідомлення про створення у Знам’янській міській раді сьомого скликання фракції ВО «Свобода» ( до складу якої ввійшли: Ю.Г. Майборода, А.І.Мороз, С.Г. Грінченко) та фракції «Сила людей» ( до складу якої ввійшли: С.В. Лєвінте, Р.С.Кондратьєв, І.В. Микуляк, О.Л. Рубан). Головами фракцій обрано Юрія Георгійовича Майбороду та Сергія Васильовича Лєвінте відповідно.

Позачергова п’ята сесія Знам’янської міської ради

Депутати прийняли рішення: «Про затвердження Міської комплексної програми «Молодь знам’янщини» на 2016-2017 роки», а також - «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 року №51 «Про затвердження Програми соціального захисту населення міста Знам’янка на 2016 рік», а саме: доповнили, Розділ 3 «Покращення життєзабезпечення населення» Програми, заходами щодо забезпечення надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот), на компенсацію втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету.

Міська рада підтримала зі змінами та доповненнями проект рішення «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність міста державних навчальних закладів», відповідно до якого міська рада надала згоду на прийняття у комунальну власність громади міста Державного навчального закладу «Знам’янський професійний ліцей» та Професійно-технічного училища №12.

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №56 «Про міський бюджет на 2016 рік» начальник міського фінансового управління Т.Іваськів надала пояснення щодо необхідності його прийняття та проінформувала присутніх про головні зміни, що пропонуються.

За пропозицією міського голови С.Філіпенка, була оголошена перерва в засіданні сесії міської ради, яка була підтримана більшістю присутніх депутатів. Після перерви, депутати перейшли до розгляду питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №56 «Про міський бюджет на 2016 рік». Головою постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста М.Терновим було доведено до відома присутніх, що під час перерви, депутатами міської ради було проведено консультації з головними розпорядниками бюджетних коштів та вироблено спільні пропозиції щодо змін до запропонованого проекту рішення. Секретар постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста І.Ратушна зачитала узагальнені пропозиції, відповідно до яких було запропоновано перерозподілити 490,5 тис. грн. шляхом зменшення видатків, що були передбачені для Палацу культури, ветеранської організації, ЦДЮТ, територіального центру, УМА та ЖКГ, фінансового управління, міського краєзнавчого музею, музичної школи, та спрямування їх на потреби: відділу освіти (харчування дітей – 300,0 тис. грн.), управлінню соціального захисту (пільгові перевезення автомобільним транспортом – додатково 150,0 тис.грн.), виконавчому комітету Знам’янської міської ради (фінансування Міської комплексної програми «Молодь знам’янщини» на 2016-2017 р.р. - 15,0 тис.грн., Міської цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки – 25,5 тис.грн.). Дані пропозиції були підтримані депутати одноголосно. Депутатами міської ради Ю.Сопільняком, Н.Тесленко, С.Лєвінте, М.Терновим, С.Кліпацьким, С.Каратєєвим були подані зауваження та пропозиції щодо: необхідності розгляду питання про збільшення, в подальшому, видатків тим розпорядникам коштів, яким зменшили фінансування; організації постійними депутатськими комісіями міської ради роботи в частині визначення черговості фінансування головними розпорядниками бюджетних коштів вищого та нижчого рівня напрямів їх діяльності; освоєння у 2016 році коштів міського бюджету на грейдерування доріг; тенденції зменшення, у порівнянні з 2015 роком, фінансування галузі житлово-комунального господарства; проведення роботи щодо пошуку шляхів наповнення міського бюджету (сплата земельного податку, акцизний збір, сплата податку з доходів фізичних осіб, підприємствами, установами та організаціями різних форм власності, які зареєстровані не на території міста, а юридичною адресою яких є межі м. Знам’янка); роботи з власниками без господарських та «занедбаних» земельних ділянок, вжиття заходів та застосування методів впливу щодо них.

За результатами голосування, проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.12.2015 р. №56 «Про міський бюджет на 2016 рік» було підтримано із запропонованими змінами. Міський голова С.Філіпенко подякував присутнім депутатам за плідну співпрацю під час розгляду даного питання, відзначив, що проведена робота по його обговоренню, ще раз підтвердила небайдужість кожного депутата під час прийняття рішень, що мають першочергове та нагальне значення для забезпечення сталого функціонування усіх галузей міста.

У різному, міський голова зачитав повідомлення депутата міської ради С.Лєвінте щодо створення його виїзної громадської приймальні, як депутата. Приймальня створена для зустрічі з виборцями та інформування про свою депутатську діяльність. Виїзна громадська приймальня буде у вигляді намету, що планується розміщувати біля приміщення «Укртелекому» щосуботи з 11.00 до 14.00 протягом 2016 року.

Начальник відділу по обслуговуванню ради Н.Брунцвік звернулася до депутатів міської ради щодо: необхідності виконання ними вимог п.9 ст.3 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, в частині надання інформації, для оприлюднення її на офіційному веб-сайті міської ради (автобіографія, дні і місце прийому, контакти для листування звичайною, електронною поштою та телефонного зв’язку); рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в частині організації роботи з населенням на виборчих округах протягом зимового періоду 2015/2016 р.р.; подання до 31.03.2016 року декларацій про майно, витрати, зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік: для самозайнятих депутатів - до відділу по обслуговуванню ради, для працюючих – за основним місцем роботи; надання пропозицій до Плану роботи Знам’янської міської ради сьомого скликання на 2016 рік.

Депутат міської ради Н.Данасієнко підняла питання необхідності закріплення депутатів за виборчими округами ( за результатами виборів – 10 виборчих округів не мають обраного депутата міської ради).

За результатами роботи сесії міської ради, прийнято 4 з 4 рішень, що були включені до порядку денного, надано доручення та пропозиції. Із результатами поіменного голосування за проекти рішень, та за процедурні рішення, можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Протоколи міської ради». Перелік прийнятих рішень буде оприлюднено в газеті «Знам’янські вісті», а з текстами рішень можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

В роботі спільного засідання депутатських комісій та сесії міської ради взяли участь: начальник МВ УСБУ в Кіровоградській області О.Негретов, начальник МВ УДСНС України в Кіровоградській області В.Ларіонов, заступник начальника Знам’янського відділення поліції О.Клименко, заступник начальника Знам’янської ОДПІ В.Коваленко, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В. Лисенка» Л.Полєжай, директор ПТУ №12 В.Садієр, директор Знам’янського професійного ліцею С.Смоляков, голова міської організації ветеранів України Г.Бабійчук, члени виконавчого комітету, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради, представники засобів масової інформації, міських громадських організацій та політичних партій.

На сесії міської ради були відсутні 5 депутатів: Н.Тишкевич, К.Пастух, C.Гуров, О.Щава, Є.Ліщенко.

"ВК" у PDF