Світловодський район
Влада

На нараді в Світловодській РДА окреслили план роботи на найближчий час

На нараді в Світловодській РДА окреслили план роботи на найближчий час
Після довгих вихідних 11 січня голова районної державної адміністрації Сергій Твердовський провів нараду з начальниками відділів та управлінь РДА.
На нараді також були присутні голова районної ради Роман Домбровський, заступники голови РДА Сергій Орленко та Володимир Похілов, начальник Світловодського райавтодору Вадим Ракович та інші. Голова райдержадміністрації підіймав питання харчування дітей 4-11 класів, про проїзд у пасажирському транспорті осіб пільгових категорій, про переведення деяких шкіл району І-ІІ ступеню на школи І ступеню, про створення Світловодського ландшафтного парку тощо.

Аби життєдіяльність району не була паралізована через погіршення погодних умов, які наш регіон очікує найближчим часом, Сергій Твердовський наголосив на необхідності якісно почистити автошляхи від снігу. Контроль за виконанням цього доручення покладено на заступників голови РДА, тож після наради вони роз’їхалися по сільських радах, аби особисто переконатися, що ця робота зроблена.

Щодо харчування учнів 4-11 класів, Сергій Твердовський наголосив, що хоч держава у 2016 рік і не виділяє кошти на ці цілі, школярі мають харчуватися.

Цього року, при формуванні районного бюджету, керівники району особисто говорили з кожним сільським головою з приводу виділення субвенції із сільського бюджету районному на харчування школярів. Більше того, скільки сільська рада виділить коштів, так і харчуватимуться їхні школярі. Слід зазначити, що більшість сільських рад таку субвенцію виділили, і, за пропозицією голови райдержадміністрації, контролюватимуть використання цих коштів. Але є такі сільські ради, де виділили недостатню суму, або взагалі нічого не виділили, то як же у таких селах харчуватимуться учні середньої та старшої ланки? Швидше за все – за рахунок батьків. Сергій Твердовський доручив начальнику відділу освіти РДА Ларисі Сачевській ретельно проаналізувати стан харчування школярів за умови вже сформованого бюджету і доповісти про ситуацію, що склалася, найближчим часом.

Голова РДА також доручив Ларисі Сачевській та відповідним керівникам структурних підрозділів РДА вивчити питання щодо можливості переведення деяких шкіл ІІ ступенів на розряд нижче. За словами начальника відділу освіти РДА, таких шкіл в районі є 6. У цьому контексті Сергій Твердовський також наголосив на можливості району виділити частини коштів (450 тис. грн.) як спів фінансування для придбання ще одного шкільного автобусу у рамках обласної програми «Шкільний автобус.

Ще три роки тому на в межах Світловодському районі був створений обласний ландшафтний парк – єдиний в області. Та до цього часу він існує лише на папері. Нині, за ініціативи голови РДА, в обласна державна адміністрація вивчає питання щодо можливостей створення та фінансування адміністрації цього парку.

Говорили на нараді і про можливість створення при сільських радах посади соціального працівника, який би допомагав усім жителям пільгових категорій того чи іншого села.

Деякі сільські ради вже погодилися виділити кошти на утримання такого спеціаліста.

Останнім дорученням голови було першому заступнику голови РДА взяти під особистий контроль виконання Закону України про декомунізацію.

"ВК" у PDF