---
Влада

За відшкодування пільгового перевезення і фінансування ПТНЗ у 2016 році відповідатимуть місцеві бюджети

За відшкодування пільгового перевезення і фінансування ПТНЗ у 2016 році відповідатимуть місцеві бюджети
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів робочу нараду із головами райдержадміністрацій в режимі он-лайн зв’язку.
Той факт, що напередодні Нового року було прийнято Державний бюджет на 2016 рік визначив і головне завдання для влади на місцях на найближчі 14 днів - саме у такий термін мають бути внесені зміни у місцеві бюджети з урахуванням новацій державного.

- 31 грудня вже минулого року було опубліковано Державний бюджет, впродовж 14 днів ми маємо прийняти зміни до місцевих бюджетів згідно із нормативами та новаціями державного. Сесію обласної ради заплановано на 14 січня. Сподіваюся, що депутати приймуть зміни до обласного бюджету. Відповідна робота має бути налагоджена і на місцях. Департамент фінансів ОДА готовий надати усі необхідні роз’яснення, - наголосив Сергій Кузьменко.
Що стосується суттєвих змін, прописаних у Державному бюджеті і які безпосередньо стосуються регіонів, Сергій Кузьменко найперше виділив питання відшкодування пільгового перевезення – кошти в Державному бюджеті на ці цілі у 2016-мо році не передбачено. Відтак, відшкодування пільгового перевезення фінансуватиметься із місцевих бюджетів.

- Закон, де прописано пільгове перевезення ніхто не відмінив. Ми будемо звертатися до Кабміну щодо надання фінансової допомоги. Але вже зараз місцеві бюджети отримують більше фінансових надходжень, що дає можливість приймати на місцях потрібні громаді рішення, в тому числі і по пільговому перевезенню, адже процес децентралізації в дії, - підкреслює голова ОДА.

Наступна важлива новація, яку також прокоментував очільник області стосується фінансування професійно-технічних навчальних закладів, яке також переходить на місцевий рівень. В області 22 ПТНЗ, ті із них, що розташовані на території міст обласного підпорядкування беруть на утримання міські бюджети, решту – 11 – фінансуватиме обласний бюджет.

"ВК" у PDF