Знам’янський район
Влада

Проблемні питання міського бюджету на 2016 рік обговорювалися з керівниками бюджетних установ Знам’янки

Проблемні питання міського бюджету на 2016 рік обговорювалися з керівниками бюджетних установ Знам’янки
6 січня в сесійному залі виконавчого комітету міської ради начальником міськфінуправління Т.Іваськів було проведено нараду-консультацію з керівниками та бухгалтерами бюджетних установ м.Знам’янка.
На нараді було підведені підсумки виконання бюджету 2015 року та зазначено, що кредиторська заборгованість на кінець року по бюджетним установам міста відсутня, всі видатки здійснені в повному обсязі і заробітна плата працівникам бюджетних установ нарахована і виплачена у відповідності до чинного законодавства. Також було наголошено щодо необхідності формування видатків міського бюджету на 2016 рік з врахуванням ст.22. 52, 75, 77 Бюджетного кодексу України.

Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» та Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» були прийняті 24.12.2015р. та Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» було прийнято 25.12.2015р., в яких змінено формування дохідної та видаткової частини місцевих бюджетів, а також були затверджені міжбюджетні трансферти, тому в двотижневий термін необхідно підготувати та внести зміни до міського бюджету на 2016 рік у відповідності до чинного законодавства.

Для цього до 11 грудня поточного року головні розпорядники бюджетних коштів повинні надати до міськфінуправління обґрунтовані розрахунки щодо необхідності внесення змін на чергову сесію міської ради з обов’язковим врахуванням ст.75, 77 Бюджетного кодексу України. Кожному головному розпоряднику уважно перевірити наявність міських програм відповідно до затверджених видатків на 2016 рік, тому що відповідальними виконавцями міських програм є головні розпорядники бюджетних коштів.

На нараді були також обговорені проблемні питання формування і виконання міського бюджету м.Знам’янка у 2016 році в розрізі галузей.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» здійснюється передача в установленому порядку видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на фінансування з місцевих бюджетів. Державний навчальний заклад «Знам’янський професійний ліцей» та професійно-технічне училище №12 повинні надати обґрунтовані розрахунки обсягів видатків для фінансування даних установ у 2016 році та бути готовими до оптимізації їх у поточному році.

Управлінню соціального захисту населення надати інформацію по пільговим категоріям громадян, які потребують матеріальної допомоги у 2016 році.

Начальник міськфінуправління Іваськів Т.А. наголосила про роботу в зимовий період бюджетних установ, а саме щодо дотримання температурного режиму та економного витрачання енергоносіїв в бюджетних установах з обов’язковим визначенням відповідальних осіб. В межах повноважень працівники бюджетних установ та рятувальні служби міста повинні знаходитись в готовності надавати допомогу постраждалим від переохолодження та обмороження та спільно співпрацювати для упередження і недопущення надзвичайних ситуацій в зимовий період.

Відповідно до листа Міністерства фінансів України від 15.12.2015р. та ст.4 Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» нагадуємо про недопущення порушень та відповідальність керівників бюджетних установ за неоприлюднення інформації про використання коштів міського бюджету.

"ВК" у PDF