---
Влада

На Кіровоградщині забезпечено негайне реагування сил цивільного захисту на ліквідацію наслідків надзвичайних подій під час погіршення погодних умов

На Кіровоградщині забезпечено негайне реагування сил цивільного захисту на ліквідацію наслідків надзвичайних подій під час погіршення погодних умов
8 січня представники органів влади Кіровоградщини взяли участь у засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що проводилося у режимі відеоконференції.
Під час засідання Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком були поставлені завдання щодо надання оперативної допомоги населенню у період погіршення погодних умов, яке наразі спостерігається на території України.

У Кіровограді засідання комісії пройшло під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка.

На Кіровоградщині забезпечено негайне реагування сил цивільного захисту на ліквідацію наслідків надзвичайних подій під час погіршення погодних умов

Участь у нараді взяли начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, керівництво структурних підрозділів ОДА, комунальних підприємств області.

Під час засідання керівництво Міжвідомчого штабу ознайомилося із ситуацією на Кіровоградщині. Впродовж 7 січня на території області спостерігалось погіршення погодних умов у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, поривів вітру 9-12 м/с. Внаслідок чого утворювалися перемети на дорогах місцевого значення. Завдяки попереджувальним заходам вжитими органами місцевого самоврядування, визначеними планами спільних дій Управління ДСНС з територіальними формуваннями Міноборони, Національної поліції, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, дорожніми службами Укравтодору та комунальними службами області надзвичайних ситуацій пов'язаних з погіршенням погодних умов на території області не виникло.

На даний час на автодорогах м. Кіровограда та області затори відсутні. Станом на 15:00 8 січня на території Кіровоградської області системи життєзабезпечення працюють в звичайному режимі, за винятком відключення від електропостачання 47 населених пунктів внаслідок аварійного спрацювання систем захисту ліній електропередач. На даний час аварійними бригадами ПАТ «Кіровогрдаобленерго» проводяться відновлювальні роботи. З метою забезпечення безперебійного руху працює 265 одиниць техніки комунальних підприємств та ДП «Кіровоградський облавтодор». В Управлінні ДСНС розгорнуто роботу оперативного штабу на чолі з першим заступником начальника Управління полковником служби цивільного захисту Олексієм Родіоновим, задіяно мобільну оперативну групу Управління, відповідальних від керівництва підпорядкованих підрозділів переведено на цілодобовий режим несення служби.

В області функціонують 243 стаціонарних та 2 мобільних (м. Знам’янка та смт Устинівка) пункти обігріву УДСНС. Особовий склад Кіровоградського гарнізону працює у режимі підвищеної готовності, на бойовому чергуванні перебуває 58 одиниць техніки та 263 чоловіка особового складу. Забезпечено щогодинний моніторинг погодних умов та негайне реагування сил цивільного захисту на ліквідацію наслідків надзвичайних подій. Проте Управління ДСНС звертається до населення з настійним проханням дотримуватись заходів безпеки у період погіршення погодних умов – не здійснювати переходів на далекі відстані та утриматися від поїздок власним транспортом.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF