Світловодський район
Влада / Інтерв’ю

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»
Прес-конференцію, що відбулася 29 грудня, міський голова Валентин Козярчук провів напередодні новорічних свят з метою висвітлити питання, які хвилюють не тільки його особисто, а і міську громаду. Про це він заявив на початку заходу.
Мова йшла про те, що 12 січня минає 2 місяці з дня, коли він став до роботи. Саме стільки часу дає закон, щоб міська рада сформувала виконавчу владу, обрала секретаря і почала працювати. З певних об’єктивних чи суб’єктивних причин до цього часу немає секретаря ради, не призначені заступники міського голови. Посади помічників міського голови, які працюють на громадських засадах, не вдається внести до штатного розкладу.

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»

На минулому засіданні виконкому міський голова очолив 2 комісії, хоча це функції заступника з питань ЖКГ. Чому так відбувається? Таке запитання поставив Валентин Козярчук і сам же надав на нього відповідь, висвітливши події, які відбувалися протягом останніх 10 років.

"10 років я був депутатом міської ради і тому можу дати об’єктивну оцінку", – підкреслив міський голова.

Приклад нетривалого перебування на посаді міського голови Павла Солодова, його усунення, судові процеси, що визнали рішення ради законним, неприйняття Верховною Радою рішення про позачергові вибори (не вистачило 2 голоси), "правління" містом по черзі двома секретарями ради протягом 4,5 років свідчить про те, що Павло Солодов був незручним для певних людей. Міський голова провів паралель – так само наразі незручний і він, Валентин Козярчук. Для кого?

З точки зору нинішнього міського голови, для деяких політично-бізнесових кланів, які звикли реалізовувати в місті свої схеми. На підтвердження своїх слів він став до дошки і навів чимало цифр з оборудок, які з його точки зору спричинили шкоду міській громаді. Це продаж за безцінь ЛОР-відділення ЦРЛ, де нині перебуває діагностичний центр АйЕрЕс; виділення ділянки землі розміром 12 тис.кв.м на розі вулиць Леніна-Ювілейна; виділення землі у 4 га під аквапарк (цій оборудці завадила криза) і т.п.

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»

"Доки я тут, ніяких схем не буде", – запевнив присутніх міський голова. Великі претензії має міський голова до представників фракції "Батьківщина" у міській раді: "Представники цієї партії роблять все, щоб не запрацював виконком, для них, чим гірше, тим краще." і планує з цього приводу зустрітися з лідером партії Юлією Тимошенко.

Міський голова зупинився також на позитивних моментах своєї роботи: припинення несанкціонованої торгівлі біля ринку "Світанок"; успішний рейд відділу поліції по "наливайках"; наведення порядку у пасажирських перевезеннях тощо. Говорив Валентин Козярчук і про плани та наміри: навести лад і біля "Дитячого світу", попередньо облаштувавши місця для пенсіонерів, які реалізовують свою городину; залучення інвесторів до міста; новації у лікарні.

Олег Щербина – в.о. головного лікаря, присутній на прес-конференції, неодноразово посилаючись на Валентина Валентиновича, заявив про таке: у бюджеті ЦРЛ 2016 року вже передбачено проведення флюорографії та глюкози крові – безоплатно; обстеження дітей до 3-х років загально-клінічними методами обстеження – безоплатно; безкоштовне лікування дітей до 1 року життя в дитячому відділенні, а згодом, можливо, і до 3 років. Залишилися останні штрихи у капітальному ремонті дитячого відділення, наразі монтується пожежна сигналізація, але немає меблів. В.о. головного лікаря сподівається на благодійників.

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»

"Хочу запевнити вас, що ми щодня з нашою командою працюємо над покращенням медичного обслуговування. Всі пропозиції і зауваження щодо роботи медичного персоналу висловлюйте за телефоном: 25355. Якщо порушення значні, телефонуйте мені особисто: 096 2480415. Я працюю у цілодобовому режимі", – сказав Олег Щербина.

Цілком логічним продовженням теми стала інформація про Юрія Котенка, який по закону має право повернутися на посаду головного лікаря.

Валентин Козярчук, зокрема, сказав:

"Я підписав розпорядження, воно у відділі кадрів, але з’ясувалося, що у Юрія Миколайовича 2 група інвалідності, яка не давала права займати посаду головного лікаря."

А Олег Щербина додав:

"Він пройшов лікарську комісію за власною заявою щодо переоформлення інвалідності. Кіровоградська комісія підтвердила 2 групу інвалідності".

З часом Юрій Котенко подав довідку з Дніпропетровська, що у нього 3 група інвалідності.

"Сьогодні я підписую контракт, і він може повернутися, чи не може повернутися на посаду. У нас різні принципи, різна мотивація, різний шлях…" – додав Валентин Козярчук.

Депутати просять його подати регресивний позов на відшкодування втрат міського бюджету від неправомірних звільнень Котенком у 2014 році Письменного, Кармаліти, Гаврилюк, Осташова. Загальна сума становить 419 тис. грн., з них 254 тис. грн. ще не виплачено.

Про найпроблемніше підприємство – СП ТОВ "Світловодськпобут" і цілком можливу втрату котелень, що закладені в "Укрінбанку", борги за газ у 28 млн. грн. також розповів міський голова і висловив сподівання на нещодавно створену депутатську комісію, яка має розібратися, що ж там відбувається.

Про нагальну потребу у заступниках говорив міський голова насамкінець. Щодо Гайдабури – кандидата на посаду першого заступника Валентин Козярчук сказав:

"Якщо Світловодськ втратить цю людину, я буду шкодувати і місто багато втратить, він людина молода, але досвідчена і системна."
Валентин Козярчук висловив задоволення від роботи виконкому:

"Мені комфортно працювати з виконкомом, ми на одній хвилі…", подякував Олександру Плахотному – директору КП "ККП" за роботу і привітав усіх присутніх з новорічними і різдвяними святами.

Валентин Козярчук: «Я не зійду з обраного шляху»

"ВК" у PDF