---
Влада / Суспільство

Перелік потенційно небезпечних об'єктів області доповнено 18 підприємствами

Перелік потенційно небезпечних об'єктів області доповнено 18 підприємствами
У понеділок, 28 грудня, заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук провела засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічнолї безпеки та надзвичайних ситуацій.
Серед питань, що розглянули члени комісії, було затвердження нового переліку потенційно-небезпечних об’єктів області на 2016 рік, складання графіка впровадження автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій, додаткове виділення пально-мастильних матеріалів аварійно-рятувальній службі оперативного реагування для безперебійної роботи у святкові дні.

Про ситуацію із потенційно небезпечними об'єктами, розташованими на території області доповів начальник відділу державного нагляду та контролю УДСНС України в області Роман Шаповалов. Він повідомив, що у 2015 році додатково ідентифіковано та включено до переліку 18 потенційно небезпечних об'єктів області, водночас 8 потенційно небезпечних об’єктів припинили господарську діяльність та вилучаються із відповідного переліку. Загалом, до переліку потенційно небезпечних об'єктів області внесено 460 об’єктів, з яких хімічно небезпечних – 27, складів пально-мастильних матеріалів та нафтобаз – 26, автозаправних та газозаправних станцій – 236, елеваторів та хлібоприймальних пунктів – 52, нафто-, газоперекачувальних станцій та об’єктів газопостачання – 49, складів вибухових речовин – 7, гідроспоруд – 9, інших небезпечних об’єктів – 54.

Роман Шаповалов також поінформував про ситуацію із впровадженням автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій. За його словами, усього по області обладнанню зазначеними системами підлягає 251 об’єкт підвищеної небезпеки. За оперативною інформацією розроблено та погоджено з органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки лише 94 технічних завдання та 90 робочих проектів таких систем. Монтажні роботи із облаштування системою завершено на 24 об’єктах підвищеної небезпеки. Зважаючи на це, УДСНС України в області було складено план-графік впровадження автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на 2016 – 2017 роки, відповідно до якого такими системами будуть обладнані усі об’єкти підвищеної небезпеки.

Також члени комісії задовольнили звернення аварійно-рятувальної служби оперативного реагування області про додаткове виділення 230 л пального для забезпечення безперебійної роботи у період Новорічних та Різдвяних свят.

"ВК" у PDF