---
Влада

Кіровоградщина з бюджетом на 2016 рік

Кіровоградщина з бюджетом на 2016 рік
Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко взяв участь у засіданні сесії обласної ради, одним із головних питань порядку денного якої було затвердження обласного бюджету на наступний рік.
На початку засідання голова облдержадміністрації звернувся до депутатів і наголосив на важливості ухвалення головного фінансового документу області. Зокрема, він зазначив, що державний бюджет на 2016 рік було прийнято лише кілька годин тому, проте законодавство вимагає ухвалити бюджети областей не пізніше 25 грудня.

Кіровоградщина з бюджетом на 2016 рік

– Обласною державною адміністрацією було розроблено та подано на ваш розгляд проект бюджету на 2016 рік згідно показників 2015 року. Наші фахівці сформували технічний бюджет, в основу якого покладено найголовніші базові видатки, які стосуються соціально-комунальної сфери. Це коригування виплат заробітних плат, енергоносії, медикаментозне забезпечення, – зазначив Сергій Кузьменко. – Ухвалення цього документу дозволить області нормально, без будь-яких збоїв, розпочати новий бюджетний рік. А пізніше ми зберемося в робочому режимі і, згідно зі змінами до законодавства і відповідно до прийнятого бюджету країни, скоригуємо основний фінансовий документ області. Кожен з депутатів матиме можливість внести свої пропозиції до обласного бюджету, з урахуванням яких ми приймемо відповідні зміни.

Депутати обласної ради більшістю голосів ухвалили обласний бюджет на 2016 рік, а також внесли деякі зміни до обласного бюджету на 2015 рік.

Серед важливих рішень, прийнятих на сьогоднішньому засіданні сесії – затвердження програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2016 рік та призначення Оксани Рибченкової на посаду головного редактора газети облради та облдержадміністрації "Народне слово".

"ВК" у PDF