---
Влада

"Я категорично проти реформ ціною життя людей! Уряд, який цього не хоче розуміти, має піти у відставку", – Олесь Довгий.

"Я категорично проти реформ ціною життя людей! Уряд, який цього не хоче розуміти, має піти у відставку", – Олесь Довгий.
У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови про визнання роботи Кабінету міністрів за підсумками 2015 року незадовільною. Про це на засіданні фракції повідомив секретар депутатської групи "Воля народу" Олесь Довгий.
За його словами, народні депутати групи "Воля народу", у тому числі через бюджетний комітет, вимагали від уряду не обрізати витрати на найчутливіші напрямки: пенсіонерів, освіту, охорону здоров'я, науку, сільгоспвиробників, самозайняте населення, підприємців. "Професійна розмова з Прем'єр-міністром та Міністром фінансів не виходить", – констатував нардеп.

У згаданому проекті постанови діяльність Кабміну оцінена як непрофесійна, конфліктна та загрозлива для українського народу: "Уряд, який позиціонує себе як реформаторський, реально і успішно не реалізував жодної реформи. Більше того, значно погіршив стан економіки та життя. Індекс інфляції за листопад місяць на продовольчі товари складає 139%, на ліки – 139%, на комуналку – 203%, вартість природного газу – 373%. І при цьому у проекті бюджету нам пропонують підвищити соціальні стандарти "аж" на 12,5%.

Встановлений прожитковий мінімум на наступний рік у розмірі 1330 гривень і зростання його на 66 гривень до кінця року – це просто знущання над людьми! Курс доллара, який нам обіцяли по 12 гривень, зараз він удвічі вищий. Безробіття досягло рівня кінця 90-х років. Закриваються школи, лікарні вже не можуть забезпечуватись навіть мінімальними наборами ліків, не кажучи вже про складні препарати, від яких залежить життя українців з хронічними хворобами.

Тотальна корупція і війна – ось реалії в які нас заганяє Прем'єр та його міністри. Я категорично проти реформ ціною життя людей! Уряд, який цього не хоче розуміти, має піти у віставку", – йдеться у заяві Олеся Довгого.

"ВК" у PDF