Олександрівський район
Влада / Благодійність

Бойова "Нива" повертається на фронт

Бойова "Нива" повертається на фронт
Жителя Нової Осоти Юрія Гулеватий на військову службу мобілізували у травні минулого року. Відтоді він разом з побратимами з 34-го окремого мотопіхотного батальйону перебуває в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. Він – сержант, командир бойової машини.
Бойова його машина – ВАЗ 2121 „Нива”. Та від її, так би мовити, первісного – заводського, вигляду залишився дріб’язок. Зокрема, кузов зовсім перероблено під військові умови. Юрію цю техніку передали волонтери. А він швиденько її освоїв. І тепер "Нива", якій підвладні будь-які шляхи-дороги, надійна помічниця військових.

– Та останнім часом стала "барахлити", – зітхає сержант, на військовому одязі якого красуються військові нагороди, і зазначає, що якби не ці технічні поломки, то йому б вдалося вивезти з поля бою побратима.

А так автомобіль не зміг у потрібний час завестися. І саме це Юрій не може собі пробачити.

Прямо з зони АТО він зателефонував голові Олександрівської районної державної адміністрації Ользі Бороті і виклав проблему. Він знає її особисто, адже не раз звертався з різнити прохання.

Приїжджайте, вашу "Ниву" відремонтуємо! – без довгих розмов відповіла керівник району.

І, на диво, "Нива" таки подолала майже шістсоткілометровий шлях з Донеччини до Олександрівки. А ремонтом техніки зайнявся Ігор Сидоренко. З рахунку, який відкрито у районі спеціально для потреб військових, було виділено більше восьми тисяч гривень на запчастини до "Ниви". Більш того, деякі деталі до автомобіля за власні кошти придбав підприємець Олександр Шпильовий.

Отже, спільними зусиллями бойову машину поставили на ноги. А 16 грудня, повертаючись вже знову на Схід України, Юрій спеціально заїхав в райдержадміністрації, щоб подякувати Ользі Бороті та всім небайдужим землякам за допомогу.

"ВК" у PDF