Олександрівський район
Влада

Прокуратура повернула у власність держави землі вартістю понад 14 млн грн

Прокуратура повернула у власність держави землі вартістю понад 14 млн грн
За співпраці органів прокуратури регіону та територіального відділу державної виконавчої служби забезпечено повне виконання рішень суду щодо повернення в державну власність земельних ділянок площею понад 1600 га вартістю більше ніж 14 млн грн.
Вказані землі були передані в оренду державному підприємству «СГП Промінь» за розпорядженням Олександрівської районної державної адміністрації з порушенням вимог законодавства та без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації. Відразу після укладення договорів оренди, державним підприємством усі землі передано в суборенду київському приватному сільськогосподарському підприємству, що дало останньому змогу уникнути проведення аукціону.

З метою відновлення законності заступник прокурора області та прокурор Олександрівського району звернулись до суду з позовами про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та зобов’язання повернути їх у власність держави. Судом найвищої інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі. Рішення суду наразі виконано.

Нагадаємо, у травні поточного року за позовом прокуратури судом найвищої інстанції визнано незаконним розпорядження голови Олександрівської районної державної адміністрації щодо надання в оренду зазначених земель.

"ВК" у PDF