Олександрівський район
Влада / Суспільство

Яким буде подальший шлях розвитку громад Олександрівського району?

Яким буде подальший шлях розвитку громад Олександрівського району?
10 грудня голова райдержадміністрації Ольга Борота спільно з головою районної ради Григорієм Гончаренком побували у селі Красносілля, де провели зустріч з сільським головою Олександрою Назаренко, депутатським корпусом сільської ради та керівниками місцевих підприємств.
На початку зустрічі керівники району вручили за активну волонтерську діяльність та з нагоди Міжнародного Дня волонтера грамоти райдержадміністрації та районної ради голові ФГ “Сокіл” Сергію Соколу, голові ФГ “Київська Русь” Роману Шепетюку, голові ФГ “Москаленка” Миколі Москаленку та волонтеру Лідії Бевз.

Яким буде подальший шлях розвитку громад Олександрівського району?

У ході зустрічі з депутатським корпусом сільської ради Ольга Борота та Григорій Гончаренко обговорили перспективні плани щодо формування програми соціального та економічного розвитку та особливості формування бюджету території на 2016 рік, а також нагальні проблемні питання, які потребують спільного вирішення. Зокрема, під час зустрічі порушувалися питання вагового обмеження транспорту на дорозі між селом Гутницькою та Красносіллям, вуличного освітлення та поточного ремонту доріг території, доцільності відновлення роботи місцевого млину, вирішення питання щодо вивозу сміття тощо.

Спілкуючись з сільським головою та депутатами, Ольга Борота наголосила, що одним із ефективних напрямків роботи місцевої влади щодо вирішення проблемних питань, підвищення якості життя населення території є подальша плідна співпраця з місцевими підприємствами, зокрема, сільгоспвиробниками, а також активна участь у міжнародних проектах на зразок ЄС ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” для успішної реалізації своїх соціальних проектів.

Яким буде подальший шлях розвитку громад Олександрівського району?

Важливою темою обговорення у ході зустрічі була децентралізація, зокрема питання добровільного об’єднання територіальних громад та перспективи запровадження даної реформи.

Ольга Борота та Григорій Гончаренко розповіли про заходи щодо активізації впровадження в районі процесів децентралізації, реалізації права територіальних громад на об’єднання.

Як зазначила голова райдержадміністрації, на сьогодні вже немає сумнівів, що процес децентралізації та формування в області спроможних територіальних громад є незворотнім. Процес децентралізації – це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців кожного села. Адже у ході реформи три головні складові ефективного місцевого самоврядування – повноваження, фінансові ресурси і контроль – належатимуть громаді. В той же час, громади мають бути спроможні взяти на себе широкі повноваження у вирішенні місцевих проблем. Виключно від самої громади, її людей, залежить яким шляхом іти громаді, об’єднуватися чи вичікувати. “І я хочу, щоб усі ми зрозуміли, що без цих змін ми не зможемо рухатися далі. Без цих змін не буде розвитку в селах, а отже ми не зможемо забезпечити належну якість життя нашим громадянам”, – наголосила Ольга Борота.

"ВК" у PDF