---
Влада

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя
Якісне оновлення прокурорського складу обіцяли українцям в рамках проведення реформи прокуратури. Про це наголошував на прес-конференції і нинішній очільник обласної прокуратури Анатолій Коваленко. Згідно з набуттям чинності нового Закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури реформуються та реорганізуються.
Так, на Кіровоградщині прокуратури об’єднуються наступним чином:

Знам’янська місцева прокуратура: місто Знам’янка, Знам’янський район, Маловисківський район, Новомиргородський район, Олександрівський район, місто Світловодськ, Світловодський район.

Кіровоградська місцева прокуратура: місто Кіровоград, Кіровоградський район,

Новоукраїнська місцева прокуратура: Бобринецький район, Вільшанський район, Гайворонський район, Голованівський район, Добровеличківський район, Новоархангельський район, Новоукраїнський район, Ульяновський район.

Олександрійська місцева прокуратура: місто Олександрія, прокуратури районів: Долинського, Компаніївського, Новгородківського, Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського, Устинівського районів та міста Олександрії.

Працюватимуть по-новому новостворені структури вже з 15 грудня. Керівників (прокурор, 1 перший заступник і 2 заступники) буде призначено до цієї дати.

Як анонсувалось раніше, реформою передбачалось проведення переатестації кандидатів на посади у міжрайонні прокуратури. Конкурс проходив у 4 етапи і навіть транслювався в онлайн-режимі. Щоправда трансляція була подекуди недоступна для перегляду.

Також в рамках реформи чисельний склад працівників прокуратури буде скорочено, а заробітна плата підвищена.
Як повідомили «РК» у прес-службі обласної прокуратури, за результатами проведення 4 етапу (співбесіди) відкритого конкурсного відбору на заміщення керівних посад у місцевих прокуратурах складено та затверджено рейтингові списки кандидатів для подання рекомендацій про їх призначення на відповідні посади у Знам’янській, Новоукраїнській, Олександрійській та Кіровоградській місцевих прокуратурах.

Щодо «оновленого складу», то на це сподіватись не варто, адже серед претендентів на заміщення керівних посад немає жодної «нової» людини. Як пояснили кореспонденту «РК» в прес-службі обласної прокуратури, рівень знань нинішніх прокурорів був значно вищим від інших претендентів. Ми проаналізували наявну у відкритому доступі інформацію про кандидатів, а також дослідили декларації про доходи можливо майбутніх «нових» прокурорів.

Кіровоградська прокуратура

Салюк Сергій Миколайович

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Прокурор Олександрівського району, молодший радник юстиції.

Згідно з даними декларації про доходи, зарплата, яка рівнозначна сукупному доходу, становить 133 тис. 926 грн. Також у власності прокурора є дві квартири площею 65 і 47,3 м. кв. Їздить Сергій Салюк на Mitsubishi ASX 1590 2011 року випуску. Відомості про майно членів родини прокурора відсутні.

Батько Сергія Салюка Микола Салюк був заступником прокурора Кіровоградської області і звільнився 15 жовтня 2014 року за власним бажанням, вийшовши на пенсію за вислугою років.

Сандул Станіслав Дмитрович

29 липня 2011 року юрист 3 класу Сандул Станіслав Дмитрович призначений на посаду прокурора відділу організації представництва управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Одеської області.

У грудні 2013 року займав посаду старшого прокурора прокуратури Тарутинського району Одеської області. 19 березня 2015 року молодший радник юстиції Сандул Станіслав Дмитрович звільнений з посади прокурора Красноокнянського району Одеської області в порядку переведення до органів прокуратури Кіровоградської області.

За інформацією зі ЗМІ, ГО «Люстраційна комісія Одеської області» у листопаді 2014 року закликала провести стосовно Станіслава Сандула перевірку відповідно до статті 5 ЗУ «Про очищення влади».

Декларація про доходи прокурора не опублікована.

Прокопчук Дмитро Вікторович

Народився 20 листопада 1972 року в Гайвороні. З 1987 року по 1991 рік навчався в Гайворонському машинобудівному технікумі і здобув спеціальність – технік-механік сільськогосподарських машин. У 1997 р. закінчив Національну академію внутрішніх справ України. 1991-1993 роки проходив строкову військову службу в збройних силах України.

1993 по 1997 роки навчався в Національній Академії внутрішніх справ України за спеціальністю правознавство, де здобув кваліфікацію спеціаліста – юрист.

1993 по 2000 роки працював в органах внутрішніх справ. З 1997 року по 2000 рік слідчим Гайворонського РВ УМВС України в Кіровоградській області.

2000 по 2002 рік працював слідчим прокуратури Гайворонського району Кіровоградської області. З лютого 2002 року по серпень 2003 року працював заступником прокурора Гайворонського району. З серпня 2003 року по серпень 2013 року працював прокурором Гайворонського району Кіровоградської області. З вересня 2013 року прокурор Голованівського району.

Також працював начальником відділу в апараті прокуратури Кіровоградської області. Згідно з наказами генерального прокурора України від 2 квітня очолив прокуратуру Кіровограда.

Одружений, має двох неповнолітніх дітей.

Згідно з даними декларації про доходи, зарплата, яка рівнозначна сукупному доходу, становить 126 тис. 644 грн. У спільній власності також є квартира площею 63 м. кв. Наявні такі транспортні засоби - ВАЗ 2121 і Mercedes-Benz W210 1998 року випуску.

Знам’янська прокуратура

Когатько Станіслав Миколайович

Начальник організаційно-контрольного відділу прокуратури Кіровоградської області. Інших відомостей у відкритому доступі не вдалось знайти. Декларація про доходи за 1997 рік засвідчує сукупний дохід 72 тис. 325 грн. З яких 6 тис. 497 грн. становить матеріальна допомога, 65 тис. 828 грн. – зарплата. Дохід родини прокурора становив 72 тис. 170 грн., з яких матеріальна допомога – 59 тис. 957 грн., зарплата – 6 тис. 867 грн. Будь-яке інше майно у декларації не вказане.

Рубан Володимир Володимирович

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Народився 8.08.1983 року в м. Олександрії Кіровоградської області в родині робітників.

У 2005 році з відзнакою закінчив Національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація спеціаліст – юрист.

У 2008 році з відзнакою закінчив Національну академію прокуратури України за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація магістр права.

В органах прокуратури Кіровоградської області працює з 2005 року на посадах: помічника прокурора Бобринецького району, старшого помічника прокурора м. Кіровограда, помічника прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства, помічника прокурора м. Олександрії, заступника прокурора м. Олександрії, прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні дізнання та досудового слідства прокуратури області, тимчасово виконував обов’язки прокурорів міст Олександрії та Кіровограда, прокурора Ленінського району Кіровограда. 18.12.2012 призначений на посаду прокурора Новомиргородського району Кіровоградської області.

Наказом Генпрокурора України 23.04.2015 призначений на посаду Світловодського міжрайонного прокурора.

Одружений, має сина.

Згідно з даними декларації про доходи за 2014 рік, загальна сума сукупного доходу склала 128 тис. 650 грн., з яких: заробітна плата - 125 тис. 220 грн., матеріальна допомога – 800 грн. інші доходи – 2 тис. 630 грн. У декларації вказаний житловий будинок площею 92 м. кв. та авто Daewoo Nexia 2008 року випуску. Серед інших фінансових зобов’язань декларанта - 12 тис 500 грн. на утримання майна, 3 тис. 890 грн. - погашення основної суми кредиту, 8 345 – погашення відсотків кредиту, 1 000- інші витрати.

Загальна сума доходу членів родини прокурора - 34 630, з яких 1 148 – зарплата, 2 550 – аліменти, 10 950 – дохід від оренди, 19 982 – інші види доходів. Члени родини прокурора мають дві квартири площею 49.2 м. кв. і 64.1 м. кв., а також інше нерухоме майно площею 12.3 м. кв. Серед фінансових зобов’язань родини прокурора - 6 700 на утримання майна, 2 500 – погашення основної суми кредиту, 900 грн – погашення відсотків кредиту. Транспортних засобів згідно декларації у членів родини прокурора немає.

Петренко Любов Юріївна

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Народилася 22 листопада 1970 року у м. Світловодськ. Закінчила Національну юридичну академію України ім. Я. Мудрого. Старший радник юстиції.

В органах прокуратури працює з 1996 року. Починала слідчім Світловодської міжрайпрокуратури, потім була призначена прокурором Маловисківського району, з 2001 року очолювала Світловодську міжрайонну прокуратуру.

У 2014 році була заступником прокурора Кіровограда Євгена Васильєва, якого вимагали «люструвати» представники «Самооборони». На час службової перевірки виконувала обов’язки прокурора Кіровограда.

З 23.04.2015 прокурор Кіровоградського району Кіровоградської області.

За даними ЗМІ, Любов Петренко одружена з Віталієм Юшком. За інформацією прес-служби «Опоблоку», Юшко Віталій Іванович балотувався на місцевих виборах до Світловодської міськради.

Декларація про доходи у відкритому доступі відсутня.

Новоукраїнська прокуратура

Горщак Максимільян Леонідович

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Народився 21.06.1980 року в м. Кіровоград.

У 2005 році закінчив Одеську національну юридичну академію, здобувши повну вищу освіту, кваліфікація юрист, спеціальність «Правознавство».

З лютого по грудень 2005 року – помічник прокурора Новоукраїнського району Кіровоградської області.

З грудня 2005 року по січень 2008 року – слідчий прокуратури Новоукраїнського району Кіровоградської області.

З січня 2008 по серпень 2008 року – старший слідчий прокуратури Ленінського району м. Кіровограда.

З серпня 2008 по вересень 2010 року – прокурор відділу прокуратури Кіровоградської області.

З вересня 2010 по серпень 2013 року – прокурор Голованівського району Кіровоградської області.

Наказом Генерального прокурора України від 30.08.2013 року призначений на посаду прокурора Гайворонського району Кіровоградської області.

З вересня 2014 року Прокурор Голованівського району.

Одружений.

За даними декларації про доходи, сума загального доходу, яка дорівнює зарплаті становить 132 тис. 760 грн. Також прокурор має квартиру площею 20.48 (м²). Інших доходів у декларанта і членів родини не вказано.

Кобзаренко Максим Олексійович

Народився у 1983 році в м. Кіровограді. У 2007 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. Після закінчення вищого навчального закладу розпочав свій професійний шлях в органах прокуратури Кіровоградщини з посади помічника прокурора Маловисківського району.

З 2010 року працював на різних посадах в апараті прокуратури Кіровоградської області. До призначення на посаду прокурора району обіймав посаду старшого прокурора відділу прокуратури області.

Одружений, має двох дітей.

З жовтня 2014 року прокурор Гайворонського району

У квітні 2013 року Максим Кобзарекно, перебуваючи на посаді прокурора Кіроовградської обласної прокуратури вів скандальну справу по втечі в’язнів з Петрівської колонії №49 на вертольоті. Тоді обвинуваченому дали умовний строк.

За даними декларації про доходи за 2014 рік, сума сукупного доходу дорівнює зарплаті і становить 113 тис. 527 грн. У власності декларанта є будинок площею 74 (м²) і легковий автомобіль Renault Megane 1997 року випуску. Члени родини прокурора задекларували 16 тис. 160 грн., що дорівнює зарплаті. Іншого майна не вказано.

Дьолог Віталій Володимирович

Радник юстиції Віталій Дьолог народився 25 серпня 1982 року у с. Ковшаровка Харківської області. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Я. Мудрого. До призначення на посаду працював заступником прокурора Новоукраїнського району. З квітня 2015 року призначений прокурором Новоукраїнського району.

За даними декларації про доходи, зарплата становить основний заробіток і складає 99 тис. 240 грн. Також у власності декларанта є автомобіль Daewoo Nexia 2009 року випуску. Серед фінансових зобов’язань декларанта погашення кредиту 20 тис. грн. і 7 тис. грн. погашення відсотків кредиту. Основний дохід, що становить інші види доходів членів родини прокурора складає 12 тис. 930 грн. Також члени родини володіють гаражем площею 10 (м²) і мають фінансові зобов’язання з виплати кредиту 3 тис. 800 грн. і відсотків кредиту – 1 тис. 400 грн.

Олександрійська прокуратура

Білоусов Ігор Олександрович

Народився 02.03.1983 у смт. Онуфріївка Онуфріївського району Кіровоградської області.

В 2000 році закінчив загальноосвітню школу № 14 м. Кіровоград та вступив до Одеської національної юридичної академії. Академію закінчив у 2005 році, де отримав повну вищу освіту за спеціальністю “Правознавство” та здобув кваліфікацію юриста.

Працює в органах прокуратури України з 04.08.2005 року, обіймав посади помічника прокурора, старшого слідчого прокуратури, прокурора та старшого прокурора прокуратури Кіровоградської області, заступника Світловодського міжрайонного прокурора, заступника прокурора Кіровоградського району, заступника прокурора Ленінського району м. Кіровограда.

На посаду прокурора Олександрійського району Кіровоградської області призначений 29.01.2013 року.

Одружений, має дитину. Батько – Олександр Іванович Білоусов, полковник міліції у відставці.

За даними декларації про доходи, сума сукупного доходу відповідає зарплатні і становить 125 тис. 363 грн.У власності прокурора є земельна ділянка площею 1300 (м²). Сума доходу членів родини прокурора становить 45 тис. 507 грн., з них 32 тис. 608 грн. – зарплата і 12 тис. 199 грн. – інші види доходів, які саме не вказано.

Клюкін Антон Павлович

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

У 2010 році працював на посаді помічника прокурора Кіровоградського району. Нині заступник прокурора Кіровоградського району.
У прокуратурі Кіровоградської області працює імовірно родич прокурора Клюкін Костянтин Павлович.

У грудні 2013 року прокурор Антон Клюкін вів резонансну справу стосовно обвинувачення двох колишніх керівників одеського УМВС, які керували найпровальнішою операцією за весь час існування української міліції - затриманням банди Дикаєва. Тоді на озброєних до зубів злочинців кинули правоохоронців з травматичними пістолетами і без бронежилетів. У результаті 2 міліціонерів загинули, 6 отримали поранення, а бандити втекли. Тоді суд ухвалив надто м’який вирок міліціонерам. Прокурор обіцяв подати на апеляцію.

Вітряк Роман Юрійович

Реформа прокуратури на Кіровоградщині: перевірені кадри і жодного нового обличчя

Народився 14 вересня 1979 року в м. Куп’янськ, Харківська область.

Закінчив Київський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України, 2001 рік, спеціальність «Правознавство», кваліфікація «Юрист». Спеціаліст.

11.2001-10.2002 помічник прокурора Новгородківського району, Кіровоградської області

10.2002-12.2009 помічник прокурора, старший помічник прокурора, заступник прокурора Долинського району, Кіровоградської області

12.2009-10.2011 прокурор Устинівського району, Кіровоградської області

10.2011- на сьогодні прокурор Долинського району, Кіровоградської області

Одружений, має дитину.

За даними декларації прокурор заробив у 2014 році 137 тис. 711 грн. Згідно декларації, Роман Вітряк живе лише на одну зарплату. У власності має гараж площею 21.9 (м²), ВАЗ 21011 1977 року випуску, ВАЗ 21093 1996 року випуску, мотоцикл «Минск ММВЗ-3. 112» 1994 року випуску.

Члени родини прокурора також живуть лише на одну зарплату, що становить 22 тис. 894 грн. У власності родини є квартира площею 83.8 (м²), і дві автівка марки Honda Accord 1998 і 2006 років випуску.

"ВК" у PDF